Pekarske kifle

 

Sastojci:

1 kvasac, 2 kasike secera, 1 kasika soli, 3 male soljice zejtin, 1 kg brasna, 250 ml voda, 250 gr mleko.

Priprema:

U posudi staviti kocku kvasac, 3 kasike secera i 2 kasike brasna. Mleko i Vodu pomesati i smlaciti da bude toplo. U to dodati kvasac. Sacekati da nadodje. U ciniju za mesenje sipati preostalo brasno, kasiku soli, zejtin i nadosli kvasac. Mesiti testo dok se sve ne sjedini. Ostaviti ga da odstoji pola sata – sat vremena uz povremeno premesanje. Zatim nauljiti sto. Testo podeliti na 16 loptica koje ce se kasnije razvijati u kiflice. Ostaviti da odstoje jos 15 min. Razvijati kifle i redjati u podmazan pleh. Ostaviti ponovo 15 min da odstoje. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Kifle pre pecenja premazati zumacem. Peci oko 20 – 30 min.

 

Članica kluba: Milena Stanković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *