Ukusne i kremaste punjene krofne, gotove za čas!

 

Gabrijela Cvetkovic

Gabrijela Cvetkovic

 

Evo kako da vam krofne budu savršeno šuplje za punjenje!

Sastojci Količina
Testo:
jaja 1
mleko 250 ml
kisela voda 80 ml
kvasac 20 g
šećer 1 kašičica
otopljeni margarin 2 kašike
brašno 450-500
Fil:
mleko 500 ml
šećer 3 kašike
puding po želji 1 kesica
Za dekoraciju:
čokolada 50 g
šarene mrvice po potrebi

Kako pripremiti
  • U odgovarajućoj posudi sipati sve sastojke za testo, pa umesiti testo i ostaviti 15 minuta da odmori. Razmesiti testo, oklagijom razviti koru, čašom seći testo, ređati na poslužavnik i ostaviti da nadođe 15 minuta. Krofne pržiti na vrelom ulju. U mleko staviti šećer i puding, pa kuvati na tihoj vatri. Vruć fil sipati u špric za kolače i puniti krofne. Gotove krofne dekorisati po želji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close