Hleb sa prosom: Ukusan, zdrav i danima svež!

 

 

Ništa slađe i ukusnije od domaćeg hleba. Još kad je vruć i mirisan, užitak je kompletan!!!

 
Sastojci Količina
proso 100 g
voda 2 dl
suvi kvasac 1 kesic
šećer 1 kašičica
so 1 kašičica
brašno 800 g
ulje 2 kašike
semenke suncokreta po zelji
Kako pripremiti:

Proso oprati staviti u posudu, naliti sa 4 dl vode i kuvati 15 minuta. Ocediti od vode i ostaviti da se hladi da bude mlako. U 2 dl vode staviti kesicu suvog kvasca i kašičicu šećera, da stane 5-6 minuta. U posudu staviti mlaki kuvani proso, dodati nadošao kvasac, ulje, so, semenke i brašno. Ako je potrebno dodati jos brašna. Zamesiti testo, ostaviti da naraste da se udupla. Gotovo testo, dobro ga umesiti uz dodavanje brašna na radnu površinu. Oblikovati loptu od testa staviti u tepsiju obloženu papirom, ostaviti da ostoji oko 30 minuta, pa peći na 200 stepeni 30 do 40 minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close