Kajmakovača: Doručak u kojem ćete uživati!

 

Recept koji sam pronašla u časopisu iz 1953. Tamo je napisano da potiče iz okoline Svrljiga.

Sastojci Količina
Kose makarone 500 g
mladi kajmak 250 g
sitan sir 250 g
jogurt 1 dl
kisela voda 1 dl
jaja 5
so po ukusu
beli luk 1 čen
ulje 1 dl
Kako pripremiti
  • Po originalnom receptu idu pravljeni širi rezanci, a ja sam koristila kose makarone koji su odlična zamena. Skuvajte makarone i ostavite jedno 5 do 10 minuta u vodi u kojoj su se kuvali da malo upiju tečnosti, pa procedite. Umutite jaja, ali samo koliko da se sjedine žumanac i belanac. Dodajte kajmak i sir i so po ukusu i dobro izmešajte. Dodajte ulje, kiselu vodu i jogurt i na kraju beli luk.

  • Prespite makarone u smesu sa kajmakom i jajima i dobro izmešajte.

  • Izručite u podmazan đuveč pleh srednje veličine. Zapecite u rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.

  • Ostavite 10 minuta pre serviranja. U receptu još stoji i da se odlično slaže sa ajvarom, posebno ljutim. Pa prijatno!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close