Domaći maslac: Napravite najsavršeniji namaz od samo 2 sastojka! – Melly.rs

 

Maslac spada u jedan od nezaobilaznih namirnica, jer se koristi u pripremi slanih i slatkih jela i specijalita, mažemo ga na hleb, podmazujemo pleh. On je izuzetno ukusan, dokazano je mnogo zdraviji od margarina, te se nalazi na spisku najpoželjnih namirnica u ishrani dece. Kako da ga napravite? Sve što vam je potrebno su slatka pavlaka i malo soli.

Prvi korak: U blender sipajte 400 ml slatke pavlake i blendajte oko 10 minuta. Pavlaka će se postepeno zgušnjavati i pretvarati u gusti šlag. Nastavite sa blendanjem sve dok se grudvice ne počnu skupljati u čvrstu masu.

Drugi korak: Iscedite vodu. Premestite pavlaku u neku drugu posudu, isperite hladnom vodom, pa opet procedite.

Ponovite postupak nekoliko puta, pa dobro oceđenu pavlaku posolite sa malo morske soli. Stavite u neku posudicu ili kalup, pa odložite u frižider. Domaći maslac ima rok trajanja od nekoliko meseci.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close