Kajzerice – Melly.rs

 

Sastojci 550 – 600 gr brasna, kocka kvasac, 1 kasika secera, 125 ml mleka, 125 ml vode, 1 jaje , 1 kasicica soli, 50 gr maslaca,1 zumance i susam Fil po zelji: Sir, salama, pavlaka…

Priprema:Pomesati kvasac i secer sa toplim mlekom i ostaviti da nadodje. Istopiti maslac i ostaviti da se prohladi. Izmesati brasno , so, jaje, vodu, maslac, i kvasac. Brasno dodavati po potrebi. Testo treba da bude potpuno glatko i da se ne lepi. Ostaviti na toplom mestu da odstoji sat vremena. Nadoslo testo premesiti i podeliti na 8 delova. Svaki deo razvuci u dugacku glistu pa je oklagijom poravnati. Milena Stankovic Filovati kajzerice filom. Zatvoriti ih kao na slici .Ukrstiti krajeve, izviti kao pletenicu a zatim pletenicu saviti u krug. Redjati u podmazan pleh i ostaviti da odsoji jos pola sata. Premazati ih zumancetom, posuti susamom i peci.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close