Lisnate pituljice sa ajvarom

 

Potrebno je:
250 ml vode
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
400 g brašna
1/2 kocke kvasca
1 kesica praška za pecivo
Za mazanje korica:
100 g ajvara

Priprema

Zamesiti testo (brašno dodavati postepeno). Zamešeno testo ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim testo premesiti i podeliti na 10 loptica veličine veće jabuke. (zavisi koliko testa imamo) Svaku lopticu razviti oklagijom u što tanju jufku. Razvučenu koru premazati sa dve kašike ajvara. Uviti koru u rolat, a zatim u pužić.

Ovako uraditi sa svim korama. Zatim svaku koru razviti veličine većeg tanjira i pržiti na veoma malo ulja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *