Posne kiflice sa pivom – Melly.rs

 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • ½ litre ulja
  • margarin
  • 1,5 čaša piva
  • 2 praška za pecivo
  • Šećer
  • Susam
  • So
  • Kisela voda

 

Priprema:

U činiju sa brašnom sipati prašak za pecivo, dve kašike šećera i pola kašičice soli. Kada ih umešate, polako dodajte prvo ulje a zatim i pivo i rakijsku čašu kisele vode. Od toga zamesite testo, dok ne dobijete glatku i homogenu masu.

Zbog praška za pecivo, budite spremni da se kiflice voma povećaju, pa ih umesite tanke i manje. Premažite ih kiselom vodom i – ukoliko ste zacrtali da budu za slani deo trpeze – posejte malo krupne soli koja će kasnije lepo hrskati. Složite ih u pleh koji ste premazali margarinom i pecite na 200 stepeni. Kada se zarumene, smanjite temperaturu na 180 stepeni.

Kada su gotove, izvadite ih iz rerne i odmah prekrijte čistom platnenom krpom, ne pritiskajući ih.

Pored njih, na trpezu iznesite i činijicu sa Dojamant majonezom i ajvarom. Uživajte, ukoliko preostane neka nakon gostiju. Što čisto sumnjamo.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close