POSNI SNIKIRIKI BEZ SIKIRIKI – Melly.rs

Priprema

Izmrvite napolitanke rukama i polako dodajte kikiriki. Za to vreme, istopite čokoladu na pari. Kada postane tečna, dodajte margarin i sve to zajedno ukuvajte par minuta, dok se ne sjedini. Kada se prohladi, polako, jako polako sipajte u smesu sa napolitankama i kikirikijem. Mešajte dok se ne sjedini potpuno a zatim ulijte u neku pravougaonu posudu. Izravnajte površinu i uverite se da je smesa raznomerno raspoređena (tu mislim najpre na donje ćoškove).

Dok je još toplo, pospite malo kikirikija po površini a zatim ostavite kolač u frižideru najmanje dva sata. Kada se ohladi, seći na kocke i servirati repete zadivljenim gostima.

Jel’ sam vam rekla da je jednostavno?

Ako vam je suviše jednostavno, postoji rešenje. Dodajte brusnice ili neko drugo suvo voće u smesu.

Sastojci

  • 200 gr krupnije mlevenog neslanog kikirikija
  • 200 gr posnih napolitanki bez čokoladnog preliva
  • 70 gr Dijamant stonog margarina
  • 100 gr crne čokolade za kuvanje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close