Piletina sa sezamom

 

Sastojci

  4 – 6 osoba
  • 800 g fileta pilećih prsa
  • limunov sok
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 žlica Vegete
  • ulje za prženje
  • Za paniranje:
  • brašno
  • 2-3 jaja
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • 300 g sjemenki sezama
  • 2 žlice krušnih mrvica
  1. 1.
    Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
  2. 2.
    Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
  3. 3.
    Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
  4. 4.
    Izvadite ih na upijajući papir.
Posluživanje

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.

Savjet

Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima.

Mala tajna

Poseban okus piletini daju začini koji čine marinadu.

Napomena

Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Jelo pripremite do 3. koraka. Paniranu piletinu rasporedite na pladanj i zamrzavajte oko 2 sata. Zatim je zapakirajte u vrećice (prema obrocima) i vratite u zamrzivač.
Odmrzavanje: Piletinu odmrzavajte na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim je pržite prema 3. koraku.
Trajnost: 60 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *