Švedski krompir zapečen s kačkavaljem i šunkom – Melly.rs

 

Sastojci:

1 kg krompira, malo ulja, so po ukusu, 200 g kačkavalja, oko 100 g šunke, 2 šolje pavlake za kuvanje ili bešamel sosa

Priprema:

Krompir oljuštite i isijecite na trake ali ne do kraja, već tako da na dnu ostane sastavljen. Premažite krompire uljem pomoću četkice, posolite i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Dio kačkavalja i šunku isijecite na parčiće pa ređajte u proreze na pečenom krompiru šunka-kačkavalj-šunka i tako dok ne napunite sve krompire. Zatim sve prelijte bešamel sosom i pospite preostalim rendanim kačkavaljem, prenosi Stil.

Zapecite još 20 minuta na 200 stepeni i vaš švedski krompir božanstvenog ukusa je gotov.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close