„UGRADILA SE 85 EVRA PO UČENIKU“ Profesorka Šakira i vođa puta, poznati prevarant, optužuju jedno drugo

„UGRADILA SE 85 EVRA PO UČENIKU“ Profesorka Šakira i vođa puta, poznati prevarant, optužuju jedno drugo

Šakira se debelo ugradila u aranžmane i uzela 85 evra po detetu, optužuje vođa puta Dejan Vojinović, pokušavajući da skrene pažnju sa svojih prevara, dok profesorka Snežana Martić istovremeno pokušava da u javnosti opravda upletenost u skandalozno đačko putovanje do Španije.

– Činjenica je da je profesorka sklopila ugovor sa agencijom na 255 evra, a svojim đacima bez znanja agencije prodavala za 340 evra, kako ste i sami pisali. Od svakog deteta je imala dobit od 85 evra, što je ukupno oko 9.000 evra – prva je od Vojinovićevih optužbi usmerena direktno ka Šakiri, u pokušaju da skine krivicu sa sebe.

Pre objavljivanja „Blicovog“ teksta u kome su istražene ranije Vojinovićeve prevare, kontaktirali smo i njega kako bismo dobili komentar na svedočenja onih koji tvrde da ih je Vojinović oštetio. Tada nam se nije javio, a onda je usledilo njegov mejl, doduše bez ijednog odgovora na ono što smo ga pitali, ali sa nizom optužbi na račun Šakire.

Snežan MartićFOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT – Snežan Martić

Osim optužbi da se u aranžman ugradila 85 evra po putniku, u pismu „Blicu“ on ističe kao činjenicu i da profesorka agenciji nije uplatila 12.500 evra do ulaska u autobuse, a „nije ostavila ni deponovane čekove na taj iznos“.

I vlasnik turističke agencije „B2R“ Dušan Berneti, kaže je da Snežana Martić s njim sklopila ugovore o aranžmanima za ovo putovanje u visini od 255 evra, a ne 340 koliko su joj roditelji plaćali. On još tvrdi i da je u banci uzeo listing uplata za poslednja četiri meseca i da te uplate od 12.500 evra uopšte i nema.

Vojinović u pismu još spominje i to da je „profesorka ukrala iz njegove torbe sve anketne listiće izleta“. On je dodao da su „i pored toga odrađena dva izleta u punom broju za Monako i Barselonu, a ostale nisu ni mogli kada se nije znao tačan broj korisnika“.

VojinovićFOTO: PRIVATNA ARHIVA – Vojinović

Međutim, odlazak u Monako kategorisan je u programu kao fakultativni izlet, gde se razgledanje doplaćuje 10 evra, što od početka nije logično jer je Monako usputna destinacija ka Španiji. U Monaku su imali pauzu od nekoliko sati kako bi se vozači odmorili, na šta su po zakonu i obavezni.

Uzimao pare, a tvrdi da je sve bilo u najboljem redu

Poznato je da deca po dolasku u Španiju nisu imala smeštaj i da su prvo noćenje platila iz svog džepa, i prema svedočenju dece i roditelja, pare za ovu uslugu uzimao im je upravo Vojinović. Međutim, on zanemaruje te neregularnosti i kaže sledeće:

– Grupa je boravila po programu u hotelu što znači da je plaćen.

Dirljiva scena susreta srednjoškolaca i roditelja po povratkuFOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
                                       Dirljiva scena susreta srednjoškolaca i roditelja po povratku

Dvaput izgubio licencu

Kako je „Blic“ već pisao, Vojinović je bio vlasnik dve turističke agencije, „Best 89“ i „Planeta promet“, i obema su oduzete licence. Agencija „Planeta promet“ je inicijalno trebalo da bude organizator putovanja u Španiju, ali je po gubljenju licence posao preuzela „B2R“, osnovna početkom godine, a čiji je vlasnik Dušan Bernetič.

Nekadašnja turisticka agencija FOTO: PREDRAG DEDIJER / RAS SRBIJA – Nekadašnja turisticka agencija „Best 89“

Zbog svih optužbi Vojinovića na račun profesorke Šakire, pozvali smo je, ali nam ona tokom celog dana nije odgovarala ni na pozive ni na poruke.

Zanimljivo je, međutim, da u izjavi za „Novosti“ kojom je pokušala da opravda sramnu organizciju đačkog putovanja, Šakira nije opovrgla navode o pretspostavci Ministarstva prosvete da je uzimala 50 evra po detetu. Ona je za taj list izjavila da joj oko samog putovanja ništa nije bilo sumnjivo, da je i sama prevarena, te da nisu tačne informacije da je na bilo koji način oštetila ili prevarila decu.

Profesorke se kriju iz advokata

Pomoćnica ministra turizma Vera Božić Trefalt rekla je za „Blic“ da je Turistička inspekcija pozvala na razgovor dve profesorke – Snežanu Martić Šakiru i Mirjanu Stanišić na razgovor, ali se umesto njih, pojavio advokat.

Vera BožićFOTO: O. BUNIĆ / RAS SRBIJA – Vera Božić

– One nisu želele da dođu, ali imaju pravo da pošalju advokata. Njemu smo dali rok da tokom sledeće nedelje u njihovo ime dostavi kompletnu dokumentaciju vezanu za spornu ekskurziju u Španiji, kao što su ugovori koje su potpisivale, podatke o broju dece koje su povele, nepredviđene troškove koje su deca imala i drugo. Mi se trudimo da ovaj slučaj okončamo što pre – navodi Trefalt.

 

 

Izvor: www.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close