Roditelji Barbare Vitez planiraju da tuže dečake koji su bili s njom u noći nestanka

Roditelji Barbare Vitez planiraju da tuže dečake koji su bili s njom u noći nestanka

Privatna istraga se, posle Mađarske, proširila i na Hrvatsku

Foto: Lična arhiva, Youtube/RTV Pink Official

Roditelji Barbare Vitez (16) iz Sente, koja je misteriozno nestala pre godinu i osam meseci, planiraju da uskoro podnesu krivične prijave protiv dečaka koji su bili sa Barbarom u noći kada je poslednji put viđena. Ti dečaci su već bili podvrgnuti poligrafskom testiranju, ali će ih njeni roditelji krivično goniti čim postanu punoletni.

Moja ćerka se nije udavila, kidnapovali su je jer je videla nešto što nije smela: Očajan otac Barbare Vitez godinu i po dana ne zna gde mu je dete

Roditelje u nadi drže informacije da je njihova devojčica viđena u Mađarskoj, ali se potraga proširila i na susedne zemlje.

Endre Vitez, Barbarin otac, kaže dok je živ neće odustati od traganja za istinom jer mu je sumnjivo dosta toga u vezi sa ćerkinim nestankom. Razmišlja o mogućnosti da protiv dečaka koji su bili s njom u noći nestanka podnese prijavu.

– Nameravam da tužilaštvu u Subotici podnesem krivičnu prijavu protiv sve trojice. Od njih su u policiji uzete izjave, ali su ih dali kao građani. Ako u Subotici ne prihvate prijavu, a postoji takva mogućnost jer navodno smatraju da nema elemenata za tako nešto, to ću učiniti u Novom Sadu. Ukoliko ni oni ne budu želeli da se bave ovim slučajem, onda idem u Beograd – kaže Barbarin otac za „Večernje novosti“.

U nameri da sazna šta se te večeri dogodilo spreman je da ide i do Strazbura.

– Teško je svih ovih meseci živeti u neznanju šta je bilo sa našim detetom te večeri na mostu, gde je poslednji put viđena – tužno priča Endre.

Barbarinoj porodici obraćaju se razni ljudi, sa sumnjivim informacijama, tražeći zauzvrat novac,  a neki im i prete.

Barbara Vitez Foto: Instagram/Igor jurisic

– Barbarinim roditeljima je već dovoljno teško, jer ih institucije ignorišu. Oni i dalje nisu dobili nikakav papir o celom slučaju, i nemaju nikakav odgovor od tužilaštva! –  kaže Stevan Đokić iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu, koji mesecima tragaju za devojčicom.

Potraga se odavno se proširila na Mađarsku, Rumuniju i Crnu Goru…

– I dalje dobijamo informacije da se Barbara nalazi u Mađarskoj. U kontaktu smo sa tamošnjom policijom. Odnedavno se u potragu uključio i Biro za borbu protiv trgovine ljudima IBSS, inače svetska organizacija registrovana u Mađarskoj. Odnedavno proveravamo, na tragu informacija koje smo dobili, i u Hrvatskoj, u pograničnom delu, blizu Mađarske – otkriva Đokić.

 

 

 

Izvor:Telegraf.rs / Večernje novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close