VELIKI USPEH POGRANIČNE POLICIJE: Našli 590 kilograma marihuane kod Dimitrovgrada, u skrivenim pregradama kamiona (FOTO)

VELIKI USPEH POGRANIČNE POLICIJE: Našli 590 kilograma marihuane kod Dimitrovgrada, u skrivenim pregradama kamiona (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije na Graničnom prelazu Dimitrovgrad zaplenili su 590 kilograma marihuane i uhapsili dve osobe, uprkos tome što su proteklih dana jako velike gužve na prelazima i otežan im je rad.

Policajci pod upravom načelnika Granične policije Srbije Milenka Božovića uspeli su da u kamionu hrvatskih registarskih oznaka, koje je vozio državljanin BiH M. K. (1962) pronađu 292 paketa ukupne težine 316 kilograma, a u kamionu srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao M. C. (1967), 253 paketa, ukupne težine 274 kilograma.

Kako saznaje Kurir, graničari su sinoć zaustavili 2 prazna kamiona i poslali ih na detaljni pregled. U saradnji sa carinicima oni su pola noći pretresali i utvrdili da postoje duple stranice kamiona, u kojima su bili sakriveni paketi sa marihuanom.

„Kamioni su inače išli ka Turskoj da preuzmu neku robu, a da bi se došlo do droge bilo je potrebno bukvalno rasturiti te stranice“, kaže izvor Kurira.

Zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP.

 

Izvor:kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close