Sastojci Količina
kaneloni 1 pakovanje
mleveno meso 500 g
crni luk 1 glavica
šampinjoni 150 g
beli luk 3 čena
so po ukusu
biber po ukusu
maslinovo ulje po potrebi
svež bosiljak 5 listova
kačkavalj 150 g
jaja 5
kisela pavlaka 2 čaše
paradajz pire 2 dl

Kako pripremiti

  • Propržite crni luk na ulju. Dodajte šampinjone isečene na listiće i mleveno meso. Dodajte beli luk, so po ukusu, biber i sveži bosiljak. Kanelone obarite 2-3 minuta, pa ih punite pripremljenom smesom.
  • Slažite kanelone u podmazanu vatrostalnu činiju. Umutite jaja sa pavlakom i prelite preko kanelona. Preko toga sipajte paradajz pire, zatim narendajte kačkavalj i zapecite u rerni.

Izvor: recepti.zena.blic.rs