Sastojci Količina
kruške 500 g
kore za pitu 500 g
šećer 200 g
griz 100 g
vanilin šećer 2 kesice
cimet 1 kesica
ulje 100 ml

Kako pripremiti

  • Pomešati ulje i kiselu vodu. Prvu koru raširiti na sto, pa poprskati mešavinom kisele vode i ulja, zatim drugu koru raširite preko prve i takođe poprskati mešavinom. Kruške iseći na tanje parčiće ili narendati i poređati ih na jedan kraj kore. Pospite malo šećerom, vanil šećerom, grizom (po jedna kašika) i cimetom, zatim urolati, pa dobijeni rolat uviti u oblik puža. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Sve tako dok se kore ne utroše. Odozgo namažite mešavinom uz pomoc četkice i pecite u rerni na 200 stepeni da lepo porumeni. Prijatno!

Izvor: recepti.zena.blic.rs