Blagoje i Smilja imaju 53 godine, a posle smrti jednog deteta, opet su postali roditelji: Ovo nam je nagrada od Boga za sve (FOTO)

Blagoje i Smilja imaju 53 godine, a posle smrti jednog deteta, opet su postali roditelji: Ovo nam je nagrada od Boga za sve (FOTO)

„Posle smrti prvog sina morali smo da nastavimo dalje, a zatim je začet Kosta, i to vantelesno na klinici u Solunu“

Bračni par Blagoje (53) i Smilja Kocić (53) iz Vranja postali su roditelji u šestoj deceniji života, i to nakon iznenadne smrti svog mlađeg sina Nemanje.

Kocići su pre dve godine dobili trećeg sina i to putem vantelesne oplodnje. Blagoje i Smilja su se upoznali u Bujanovcu kada je on kao policajac tamo dobio službu. Potom su prešli da žive i rade u Vranju, on u policiji, a ona u trgovini

– Morali smo da nastavimo dalje, a kada je začet Kosta i to vantelesno na klinici u Solunu, pored radosti, javila se i bojazan, kako ćemo sa malim detetom u ovim godinama? Želeli smo novi život u našem domu, pa smo se čak uporedo sa pripremama za vantelesnu, spremali i za usvajanje deteta. Međutim, Kosta je bio brži od procedura za usvajanje, tako da nas je svo troje ponovo vratio u život. Moram da naglasim da sam veoma ponosan na svoju suprugu jer to što je ona prošla retko ko bi izdržao – ističe Kocić.

Ipak kako kažu, bol zbog gubitka deteta ne može se uporediti ni sa čim.

– Sa Kostinim rođenjem, sunce nas je ogrejalo pod starost, bila je to nagrada od Boga za sav trud, analize i napore, koje je moja žena porošla u šestoj deceniji, kako bi ponovo postala majka i podarila brata našem Nikoli – priča Blagoje.

Kao penzioneri, Kocići su dobili dete i primer su svim parovima u istrajnosti i nastojanju da se dođe do potomstva. Kosta je posebno prisan sa bratom Nikolom, koji najbolje ume sa njim.  Nikola ga najbolje čuva, igra se sa njim, ispunjava mu sve želje.

Kako kažu naišli na razumevanje lekara iz Vranja i Soluna, a imali su podršku lokalne samouprave.

– Zahvaljujući doktoru Miroljubu Džikiću iz Vranja i timu lekara klinike u Solunu, Smilja je bez većih problema postala majka u šestoj deceniji.  Posebnu zahvalnost dugujemo gradu Vranju koji nas je pomogao sa 200.000 dinara, kao i lekarima Zdravstvenog centra Vranje, gde se Smilja carskim rezom porodila. Iako zbog godina nismo ispunjavali uslove, napravljen je ustupak i lokalna samouprava je delom finansirala naš postupak vantelesne oplodnje – priča Blagoje.

Kako bi sačuvali sećanje na preminulog Nemanju, formirali su Humanitarno udruženje „Koce zauvek“, koje organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi.

 

 

Izvor:telegraf.rs

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close