MISLILA JE DA DOBRO POZNAJE SVOJE TELO, A DOKTORI SU JE OSTAVILI U ČUDU: Žena rodila dvoje dece iz 2 materice! (FOTO)

MISLILA JE DA DOBRO POZNAJE SVOJE TELO, A DOKTORI SU JE OSTAVILI U ČUDU: Žena rodila dvoje dece iz 2 materice! (FOTO)

Foto: Printscreen/Facebook

Šansa da se dogodi tako nešto je jedan naspram 500 miliona. Doktori slučaj Dženifer Ešvud (31) iz Velike Britanije smatraju medicinskim čudom.

Ona se rodila sa dve materice, a ono što fascinira je to da je u obe ostala trudna u isto vreme – i nedavno je rodila dvoje zdrave dece, naravno gotovo u isto vreme, carskim rezom – ćerku Popi i sina Pirana. Obe bebe imale su nešto manje od dva kilograma svaka.

Da ima dve maternice doktori su otkrili na ultrazvuku u 20. nedelju trudnoće. Pre toga već je bila trudna s danas osmogodišnjom Mili, ali tada joj niko nije spomenuo dvostruku matericu.

Doktori kažu kako ovakva trudnoća, sa svakim detetom u jednoj materici, ne uzrokuje probleme prilikom začeća, ali bi mogla kasnije tokom trudnoće rezultirati spontanim pobačajem ili preranim rođenjem dece. Dženifer je svoje mališane na svet donela u 34. nedelji.

Blizanci su mogli da napustie bolnicu i dođu kući nakon dve sedmice tretmana protiv žutice.

„Imati dve materice je retko, a još ređe je imati oplođena jajašca u obe. To je zaista čudo. Mislila sam da dobro poznajem svoje telo, no ispostavilo se da nije tako“ rekla je nakon porođaja i dodala:

„U poređenju s mojom prvom trudnoćom, kod ove mi je puno više bilo mučno. Osim toga, doktori nisu znali kako će se stvari odvijati dok me ne otvore i pogledaju. Sada je sve u redu, dobili smo dvostruku ljubav“, dodala je.

 

Izvor: www.kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close