GUŽVE GDE GOD DA KRENETE: Haos na putevima širom Srbije, skoro na svim graničnim prelazima nepregledne kolone, na izlazu iz Grčke čeka se i po sat vremena

GUŽVE GDE GOD DA KRENETE: Haos na putevima širom Srbije, skoro na svim graničnim prelazima nepregledne kolone, na izlazu iz Grčke čeka se i po sat vremena

Foto: Kurir

BEOGRAD – U Srbiji je ovog popodneva pojačan saobraćaj što se odražava kako na naplatne stanice i puteve, tako i na granične prelaze.

Posebno su opterećeni auto-putevi u smeru ka Makedoniji i Bugarskoj, kao i u suprotnom smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj, saopštio je AMSS.

ILUSTRACIJAFOTO: DADO ĐILAS

Kako Kurir saznaje, velike su gužve i na izlazu iz Grčke, gde vozila čekaju i sat vremena.

Veći broj vozila je i na putevima I i II reda ka Crnogorskom primorju, zato se savetuje vozačima da imaju više strpljenja ukoliko naiđu na usporenu vožnju ili zastoje.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na GP Horgoš na izlazu iz zemlje čeka se oko 90 minuta, a na ulazu u zemlju oko 60 minuta.

Međuzona ka Mađarskoj je puna, što produžava vreme čekanja.

Na Gostunu, ka Crnoj Gori, na izlazu iz Srbije čeka se oko sat vremena. Na Batrovcima i na ulazu i na izlazu zadržavanja su oko 60 minuta, dok je vreme zadržavanja duže zbog velikog broja vozila na Hrvatskim prelazima.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

 

Izvor: www.kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close