HOROR u vranjanskom porodilištu: Jelenina beba umrla pred sam porođaj, muž krivi lekare (FOTO)

HOROR u vranjanskom porodilištu: Jelenina beba umrla pred sam porođaj, muž krivi lekare (FOTO)

U toku je utvrđivanje svih činjenica.
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Saša Ivanović iz Vranja optužio je troje lekara porodilišta iz ovog grada za nemar u tretmanu njegove supruge Jelene (37) zbog čega je njihova beba preminula uoči porođaja.

– Jelena je pred prijem prošla preglede na ginekološkom odeljenju Zdravstvenog centra Vranje. Iako je ustanovljeno da je sa njom i bebom sve u redu, dan nakon prijema saopštili su mi da beba nije preživela- rekao je Saša.

Foto: Facebook/ Sasa Ivanovic
Jelena je 15. marta prebačena u salu za porođaje, gde joj je probušen vodenjak i priključen aparat za izazivanje veštačkih bolova čime je bila pripremljena za porođaj. Nekoliko sati kasnije počinje sled nepredviđenih događaja, isključuju aparat, a onda je nekoliko puta prebacuju iz jedne u drugu salu – priča nesrećni čovek.
Iako je Saši rečeno da će porođaj biti obavljen u toku dana, to se nije dogodilo. Poslepodne je zabrinuto upitao lekare šta se dešava, jer je dete bez vodenjaka praktično ceo dan bez kiseonika, ali su mu rekli da će se porođaj obaviti prirodnim putem, a da on ode kući i odmara.
– Malo posle ponoći Jelena mi je javila da više ne oseća bebu u stomaku. Došao sam odmah u porodilište, ali sestra nije mogla da nađe lekare, rečeno mi je da je moja žena pod terapijom, spava, a da ja dođem ujutru – priseća se on.
Doktorka ZC Vranje, I. Č. koja je preuzela jutarnju smenu, prema njenim rečima, zatekla je Jelenu u  „veoma lošem stanju“ i ona je hitno prebačena u salu za carski rez.
– Saopšteno mi je da je beba umrla pre nego što je došla na svet. Podneću krivičnu prijavu protiv svih lekara odgovornih za ovo. Goniću ih do poslednjeg suda na ovom svetu jer ću tako, ako ništa drugo, spasiti život nekom drugom detetu- potresno je završio Saša.
U Zdravstvenom centru nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, jer je u toku utvrđivanje činjeničnog stanja i postupa se po protokolu koji je predviđen u ovakvim situacijama.

Izvor: srbijadanas.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close