MASOVNA TUČA ROMA U KULI: Radili pajseri, bokseri, šipke, a učestvovala i mala deca! Policija tražila POJAČANJE DA SMIRI STRASTI

MASOVNA TUČA ROMA U KULI: Radili pajseri, bokseri, šipke, a učestvovala i mala deca! Policija tražila POJAČANJE DA SMIRI STRASTI

Sedam osoba zatražilo lekarsku pomoć u požeškoj bolnici, a nekoliko ih je završilo u pritvoru nakon sinoćnje makljaže u selu Kula nedaleko Kutjeva u Hrvatskoj.

Ilustracija, Foto: Profimedia
Prema nezvaničnim informacijama sve je počelo ležernim druženjem Roma iz Kule i susednog Poreča koji su rodbinski povezani. U jednom je trenutku zaiskrilo oko nerešenih poslovnih odnosa, a svađa je ubrzo prerasla u sveopštu makljažu u kojoj su, kažu nam meštani Kule, ulestvovala čak i maloletna deca.“Tukli su se bokserima, metalnim šipkama, jedan je čak motornu testeru palio. Ma to vam je bio užas! Deca su skakala oko njih, kažu da su čak i za noge grizli“, prepričavaju još uvek šokirani meštani Kule.

Dodaju da sukob između Roma ova dva sela postoji već godinama, ali incidenta ovakvih razmera do sada nije bilo.

„Stalno je među njima napeto i malo-malo su neke svađe, ali ovo što je noćas bilo nije za prepričavati. Svaki dan se ovde netko napije, potuče i pravi probleme. Bojimo se da će jednom završiti puno tragičnije nego sinoć“, kažu nam meštani Kule koji baš nisu bili zainteresovani za razgovor, nego na sve ljutito odmahuju rukom.

Na intervenciju je upućena policijska patrola, ali ubrzo se uvidelo da im je potrebno pojačanje pa je pozvano još nekoliko policijskih patrola koje su pokušale da spreči incident kako ne bi došao do još težih posledica.

U Kuli je danas mirno. Prepričava se sinoćnji događaj. Meštani se nadaju da će policija poduzeti opsežnije istražne radnje kako bi se utvrdile činjenice i stalo na kraj ovakvim incidentima…..dok ne bude prekasno.

 

Izvor: www.kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close