Zbog muža je počela da trenira i danas je zmaj u fitnesu: Neki joj kažu da izgleda „bljak“, a Sunčica im ovako uzvraća

Zbog muža je počela da trenira i danas je zmaj u fitnesu: Neki joj kažu da izgleda „bljak“, a Sunčica im ovako uzvraća

Kada pogledate Sunčicu Savić iz Vranja, u prvoj sekundi zaključite da se bavi fitnesom. Nema mišića koji nije oslikan na njenom telu, ali upravo je njen izgled ono što izaziva oprečne reakcije, pa je jedni hvale, a drugi kritikuju. Međutim, iza mišićavog tela krije se žena koja će možda i kritičare iznenaditi.

FOTO: INSTAGRAM

„Fitnesom se bavim nepune tri godine. Na vežbanje sam krenula šest meseci nakon drugog porođaja, koji je obavljen carskim rezom. Iskreno nisam toliko predana jer se oslanjam na genetiku koja me služi, posebno u oovm sportu“, rekla nam je Sunčica u čijoj porodici je treniranje tradicija.

U fitnesu je došla do statusa takmičarke, a njen režim vežbanja ovako izgleda.

„Treniram tri puta nedeljno kad sam u of sezoni, odnosno kada nema takmičenja, i tada najviše pažnje obraćam na gluteus i noge“, dodaje Sunčica.

Ne krije da se pribojavala da će mišići narušiti njenu ženstvenost.

„Kao mlađa trenirala sam odbojku i izbegavala sam teretanu baš iz tog razlog, ali se sada kajem što sa fitnesom nisam krenula ranije“.

Iako mnogi misle da vodi računa o svakom zalogaju, situacija je na tom polju potpuno drugačija.

„Genetika je i u tome na mojoj strani, pa kada nisam u takmičarskom režimu, jedem sve što stignem“.

Muž kao insipiracija i motivacija

FOTO: INSTAGRAM

Fitnesu prilazi sa mnogo ljubavi i manje-više nonšalantno, a u svet ove sportske discipline uveo ju je suprug, bodibilder Milan Savić.

„Supruga poznajem dugi, ali nismo ni slutili da ćemo se spojiti. Zbog njega sam krenula da treniram i okrenula se zdravom stilu života. Ostavila sam cigarete i počela da se zdravo hranim“.

Dok je „nagovarao“ suprugu da počne da se bavi fitnesom, imao je jake razloge u rukama.

„Moj suprug se takmiči od 2006. a ceo život se bavi sportom. Trenirao je kik- boks, fudbal, košarku i sve vreme je te sportove kombinovao sa teretanom da bi na kraju krenuo u takmičarske vode. Ima više titula juniorskog i državnog seniorskog prvaka, kao i više nastupa u reprezentaciji, više osvojenih balkanskih apsolutnih titula u klasik kategoriji bodibildinga do 90 kilograma, a sada se bori u teškoj kategoriji“.

FOTO: INSTAGRAM

Kako ljudi reaguju na Sunčicine mišiće

Sunčica je veoma zapažena na Instagramu gde je prati više do 25 hiljada ljudi, na ovoj društvenoj mreži dobija veliki broj komentara.

„Moj Instagram profil je otvorenog tipa. Dobima dosta divnih komentara, ali i onih koji proizilaze iz viste ljubomore i zavisti pa uglavnom dolaze sa lažnih profila, ali se ne osvrćem na to“, poručuje.

Među kritikama ima i veoma oštrih reakcija.

„Iskreno, često čujem „bljak“ i to samo od žena. Ali svako ima pravo na svoj ukus. Možda se i meni ne dopada neki drugačiji izgled, ali ne govorim to“, ističe.

Vežbanje u trudnoći? Ne!

Iako obožava fitnes, ima u njenom životu daleko važnijih stvari.

„Tokom trudnoće uopšte nisam vežbala. Za tako nešto imam ceo život, pa nisam želela da rizikujem“.

Ipak, umela je kasnije da bude i pomalo neoprezna.

„Posle porođaja krenula sam lagano, ali nisam ja tip koji bi se zadovoljio laganim vežbama. Pa sam zbog takvog stava i jakih treninga dobila pupčanu kilu koju sam naknadno operisala“, dodaje.

Zato je njen savet da mame koje bi da se nakon porođaja vrate ili okrenu treninzima, za početak biraju samo laganija vežbanja.

 

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close