Ja sam majka koja nije imala seks 3 godine: Svi se pitaju KAKO I ZAŠTO, a odgovor je TAKO JEDNOSTAVAN

Ja sam majka koja nije imala seks 3 godine: Svi se pitaju KAKO I ZAŠTO, a odgovor je TAKO JEDNOSTAVAN

Poslednji put sam seks imala na prvi rođendan mog sina. A ovih dana je napunio četiri. Dok je on duvao svećice na svojoj torti, ja sam na svojoj zamišljenoj takođe duvala svoje svećice i sebi pevala „srećno ti nemanje seksa pune tri godine“.

Tako svoju priču započinje Saida Šabaz, novinarka portala „Scarymommy“. Njena priča nije toliko neuobičajena, jer mnogo je majki koje prosto zaborave na svoje potrebe, naročito u posebnim okolnostima u kojima se našla Saida. Evo kakvo je njeno iskustvo.

Poslednji put kada sam imala seks, otac mog sina i ja smo još bili zajedno. Vremenom, naša veza je počela da se kruni, i kako smo se sve više udaljavali, tako su mi prijatelji češće sugerisali da bih morala da priuštim sebi neki seks. Što se njih ticalo, svi moji problemi bili su rešivi jednim dobrim seksom.

A kao samohrana 30-godišnja majka, nisam imala vremena ni d se okrenem, a ne da tražim seks. Iskreno rečeno, o tome nisam ni razmišljala. Sa svim problemima koji su mi se u životu dešavali, bilo je više nego lako da taj seksualni deo sebe prosto isključim. Tri godine je prošlo od kada sam stisnula taj prekidač i i dalje nisam sigurna šta mislim o seksu.

Apstinencija je prilično laka kada ste samohrana majka novorođenčeda, a i klinca od 2,3,4 godine. Toliko sam bila umorna i iscrpljena da nisam imala vremena ni da razmišljam šta mi sve fali. Nisam imala vremena da izlazim sa muškarcima. Imam dete koje je stravično vezano za mene i nikada nisam imala priliku da ga ostavljam sa nekim na duže vreme.

Uz sve to, živela sam jedno vreme sa roditeljima. To je bio problem i kada sam imala dvadeset i nešto i bila bez deteta, a kamoli sada kada sa 30 godina uspevam da budem i samohrana majka i još uz to živim sa roditeljima. Nisam htela da ikome objašnjavam svoju situaciju, a nije mi padalo na pamet da se naprežem da bih smišljala laži. Uz to, budimo iskreni, frajeri baš ne trče oduševljeno u susret vezi sa samohranim majkama, naročito ne sa onima koje još i žive sa roditeljima. Takve izbegavaju i za seks, a kamoli za vezu.

Nakon što sam raskinula sa ocem svog sina, psihički sam bila jako loše, i nije bilo tog seksa koji bi to popravio. Umesto toga, zagnjurila sam se u posao i vreme provodila ili sa sinom ili radeći. Čak i da sam htela da se vidim sa nekim, nisam imala ni vremena ni energije.

Kako sam ulagala više truda u svoj novinarski posao, karijera mi je krenula uzlazno. Samim tim, vratilo mi se malo samopouzdanja, počela sam da se više sređujem i čak sam par puta izašla sa prijateljima. Jedne takve večeri je jedan baš simpatičan frajer cele noći flertovao sa mnom. Dopadao mi se, ali sama pomisao da između nas bude nečeg više me je dovodila do toga da mi pripadne muka. Znala sam da iako mi se vratilo malo samopouzdanja, i dalje nisam spremna za seks ili vezu.

Moji prijatleji ne mogu da razumeju kako sam uspela da samo tako isključim potrebu za seksom. Ali meni to uopšte nije palo teško. Seks mi nikada nije bio nešto strašno bitno u životu. Ne znači da ne uživam u njemu, jer svakako uživam, ali uvek me više interesuje ostatak veze, ne samo seksualni aspekt. Nisam dobra u usputnom seksu i to nije za mene. Trenutno nisam u poziciji da održavam neku ozbiljnu vezu, prema tome, za mene do daljnjeg nema seksa.

Iskreno govoreći, dopada mi se način života koji sam izgradila. Dopada mi se posao, moji prijatelji i moje dete. I dopadam se samoj sebi, nisam spremna da se ponovo vratim u taj način razmišljanja i pitam se da li mu se dopadam. Želim da izađem kada ja hoću i ostanem kod kuće kada mi se ostaje. Ne želim da noću izlazim po klubovima i očajnički tražim nekog za seks.

I da vam kažem još jednu stvar: Sama pomisao na zabavljanje sa nekim me užasava. U ranim sam tridesetima i kada sam bila mlađa očekivala sam da ću do sada postići mnogo toga, a ne da ću biti samohrana majka koja živi sa roditeljima. I pomisao da u sav taj životni haos uđe još neka nova osoba me plaši do koske. Plaši me i pomisao da se skinem pred nekim – grudi mi vise od dojenja, imam vidljivi ožiljak od carskog reza i ne mogu bez steznika. Uz sve to, i kada bih stisnula zube i rešila da se skinem pred nekim, to znači da bih morala da platim bebisiterku da bih ostavila dete.

U teoriji, sjajno mi zvuči ideja da prosto izađem i nađem sebi nekog. U realnosti, ja sam zavijena pod ćebetom sa detetom, gledamo crtaće na Jutjubu i jedemo sladoled. I to je sasvim u redu.

 

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close