POKOLJ U BOCVANI: 90 slonova ubijeno i iskasapljeno zbog kljova! NAJVEĆI MASAKR IKAD!

POKOLJ U BOCVANI: 90 slonova ubijeno i iskasapljeno zbog kljova! NAJVEĆI MASAKR IKAD!

LONDON – Skoro 90 mrtvih slonova pronađeno je u blizini rezervata u Bocvani, što je najveći broj ubijenih slonova pronađenih na jednom mestu na području Afrike.

Udruženje „Slonovi bez granica“ okrivilo je za smrt slonova lovokradice, a naučnici koji su pokrenuli istragu rekli su da je 87 slonova ubijeno zbog kljova pre nekoliko nedelja.

„Šokiran sam. Ovo je najveći lov na slonove do sada bilo gde u Africi. Zabrana lova na slonove donesena je 2015. godine, a od tada se broj ubijenih slonova udvostručio“, rekao je Majk Čejs iz „Slonova bez granica“.

Kako se navodi, trećina afričkih slonova stradala je u poslednjih 10 godina, a 60 odsto slonova iz Tanzanije ubijeno je u poslednjih pet godina.

Bocvana se smatra „poslednjim utočištem slonova“ zbog strogih zakona koji imaju za cilj da spreče ilegalnu trgovinu slonovačom. Iako ne postoji ograda na međunarodnoj granici, prema podacima dobijenim na osnovu praćenja slonova utvrđeno je da se oni povlače iz Angole, Namibije i Zambije i ostaju unutar granica Bocvane, gde se smatra da su bezbedni i gde su retki slučajevi ubijanja ovih životinja. Bocvana se često opisuje i kao poslednje utočište slonova o čemu govori i podatak da u njoj živi 130.000 slonova.

„Upozorili su nas na problem krivolova i mislili smo da smo spremni na to“, rekao je Čejs.

 

Izvor: kurir.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close