U JELEKU ZAIGRALA NA PRAJDU, PA IZAZVALA HAOS: Kraljica parade se konačno oglasila, a onda su tviteraši osuli paljbu! OSKRNAVILA SI NOŠNJU UVIJANJEM OKO ŠIPKE!

U JELEKU ZAIGRALA NA PRAJDU, PA IZAZVALA HAOS: Kraljica parade se konačno oglasila, a onda su tviteraši osuli paljbu! OSKRNAVILA SI NOŠNJU UVIJANJEM OKO ŠIPKE!

Nakon što se u medijima pojavile fotografije na kojima kraljica parade pleše oko šipke u srpskoj narodnoj nošnji, društvene mreže su se usijale od komentara, a sada se oglasila i akterka skandala lično.

Predstavljajući se pod imenom Dita Von Bil, ona je poručila da cilj ove svojevrsne provokacije bio da izrazi ljubav i poštovanje prema srpskoj tradiciji i okarakterisala kao licemere one koji je kritikuju.

„Srbiji je danas največi problem što sam ja u nošnji izrazila da, bez obzira na seksualnost, mi i dalje volimo i poštujemo našu tradiciju. A niko se ne buni kad svešteničke odore nose pedofili. Sram vas bilo, licemeri! O kakvim vi vrednostima pričate“, oštro je poručila ona na društvenoj mreži Tviter.

I dok su brojni bili komentari podrške, usledio je i izričit odgovor onih koje je ovaj potez uvredio i objašnjenje da nije narodna nošnja problem, već to što je u njoj, uz hit pop pevačice Britni Spirs, plesala oko šipke.

Dita je u međuvremenu svoje tvitove zaštitila samo za dotadašnje pratioce, ali su se komentari osude ređali. Tako su brojni bili upravo tviteraši koji su stava da narodna nošnja i treba da pripada svima, nezavisno od seksualnog opredeljenja, i da nije problem u tome što se u njoj pojavila na Prajdu, već što je izvela neprimereni ples oko šipke, sa aluzijom na striptizete.

Podsetimo, na ove scene reagovali su i brojni političari, a poslanik SNS Vladimir Đukanović zatražio je od države da zabrani narednu Paradu ponosa.

„Ako je već država iz raznih razloga dopustila takvu skarednost, onda mora voditi računa da ti ljudi ne zloupotrebljavaju pravo koje su dobili. Već nas maltretiraju time što ne možemo da prođemo ulicama i što je toliki broj policajaca angažovan na obezbeđivanju šetnje, a ja to kao poreski obveznik moram da plaćam“, kazao je on za Alo i istakao da su učesnici šetnje remetili javni red i narušavali moral.

S druge strane, marketinški stručnjak Nebojša Krstić kazao je da je „homofobija“ fina reč koja maskira suštinu, a to je šovinizam prema ljudima koji se razlikuju od većine.

„A taj šovinizam koji razni političari, ali i ostali, prikazuju, nabijen je mržnjom i agresijom. S druge strane, očigledno je da ni pojedini učesnici „Prajda“ ne razumeju da ismevanjem nacionalnih simbola, kakav je srpska narodna nošnja, sebi ne čine uslugu, već daju municiju svojim protivnicima. Pametnije bi bilo da se koncentrišu na zahtev za ostvarivanje svojih legitimnih građanskih prava“, rekao je on.

 

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close