Dečak (12) je TRI DANA NON-STOP IGRAO IGRICU: Policija je morala da interveniše da bi ga razdvojila od konzole

Dečak (12) je TRI DANA NON-STOP IGRAO IGRICU: Policija je morala da interveniše da bi ga razdvojila od konzole

Igraj, dok ti oči ne postanu kvadratne – bio je moto dečaka (12) iz pokrajine Bajern, u Nemačkoj. Pošto nije hteo da prihvati zabranu igranja Plejštejšena, koju su mu propisali roditelji, morala je da reaguje policija.

U mestu Ajhenau u Bavarskoj pozvan je policijski zvaničnik zbog jednog neobičnog zahteva. Kako su ispričali iz stanice, jedan dvanaestogodišnji dečak toliko se fiksirao za svoju plejštejšen konzolu, da tri dana jedva da je spavao i nije prestajao da igra po 24 časa. U sredu ujutru prošle nedelje došlo je do svađe između mladića i njegovih roditelja. Pošto je očito da je dečko zavisan od igrica i radije bi igrao plejštejšen, umesto da ide u školu, roditelji su pozvali policiju u pomoć. Ovo je moglo u prvom trenutku da umiri svađu.

Ali već uveče istog dana pozvana je policija ponovo kod iste porodice u Ajhenauu. Dečak je bio tako pomahnitao od svađe oko konzole, da se istresao na svom ocu. Čak i kada je policija ponovo uputila na pomirenje, dečak nije hteo da se smiri i udario ih je. Policija i roditelji nisu imali drugog izbora, nego da odvedu dečaka u kliniku. Ni prilikom prevoženja do klinike u Minhenu nije mladić suzbio agresiju i pružao je „masivni otpor“.

Svetska zdravstvena organizacija prepoznala je u junu 2018. godine zavisnost od video-igrica kao bolest. Po proceni Trgovinskog udruženja za medijsku zavisnot 0.5 odsto stanovništva u Nemačkoj je zavisno od igrica. Pre svega, dečaci i mladi muškarci. Naročito su rizične grupe između 12 i 20 godina. Procenjuje se da na igrice, kao i na duvan, alkohol ili kockanje, treba uvesti starosno ograničenje.

 

Izvor: blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close