JEZIVE PORUKE NA ZIDU I SMRT Četiri žene se ubile za 24 sata, na zidu poruka: Sad vam je smešno, ali neće biti…

JEZIVE PORUKE NA ZIDU I SMRT Četiri žene se ubile za 24 sata, na zidu poruka: Sad vam je smešno, ali neće biti…

Nakon što su majka i ćerka iz Sjenice prekjuče zajedno otišle u smrt, prerezavši vene žiletom u porodičnoj kući u Sjenici, Srbiju je juče potresla identična tragedija. Majka i ćerka ubile su se u svom stanu u Žarkovu, a u smrt su otišle pošto su istovremeno popile veliku količinu esencije.

Smrt četiri žene, dve majke i dve ćerke, koje su u razmaku od 24 sata odlučile da okončaju živote, šokirala je ne samo njihove komšije i rodbinu već i čitavu javnost. Najpre su u ponedeljak u Sjenici nađena tela Radovanke Popović (60) i njene ćerke Ivane (41). Pored nesrećnih žena nađen je žilet kojim su prerezale vene, kao i oproštajna poruka.

– Poslednja poruka, tako mora, takav običaj ljudski, jednom zatvorenik, uvek zatvorenik. Sad kad čitate smešno je, ali neće biti kad te kletva stigne – ispisale su majka i ćerka po zidovima kuće u kojoj su živele.

Njihovi rođaci i komšije kažu da su Radovanka i Ivana bile bolesne, a da im se stanje pogoršalo nakon što im je prošle godine preminuo sin, odnosno brat.

– Odbijale su svaku pomoć. Ni sa kim nisu razgovarale. Osamile su se i povukle u sebe. Njihova tela je u ponedeljak pronašao rođak koji je došao da im donese 500 evra za ogrev i stanarinu. Vrata su bila zakrčena komodom, jedva su ih otvorili. Unutra je bio haos, krvi je bilo na sve strane, sobe prljave, ostaci hleba, otvorene paštete – kaže komšija i dodaje da su Radovanka i Ivanka u oproštajnom pismu navele da su kivne na rođake, komšije i poznanike.

– Napisale su da im je došao kraj i da sada svi mogu da odahnu i da su ljute na rođake, koji su ih nazivali pogrdnim imenima – rekao je komšija.

Nisu se družile s komšijama

Samo dan nakon ove tragedije, policija je u Beogradu u Ulici Dušana Vlajića u Žarkovu pronašla otrovanu Milinu M. (56) i njenu ćerku Ivana (35). Jeziva je i podudarnost da su dve ćerke imale isto ime, ali i to da su bile sličnih godina.

– Majka i ćerka su u stanu popile esenciju. Majka je preminula na mestu, dok je ćerka izdahnula na VMA – kaže izvor.

Prema rečima komšija, u stanu s majkom i ćerkom živela je i nepokretna baka.

– One su stanovale u zgradi, viđali smo ih povremeno, ali se nisu previše družile ni sa kim. Delovale su normalno – pričaju komšije i nastavljaju:

– Ivana je bila veoma uslužna, često je pomagala komšinici, zalivala joj cveće kada je odsutna. Mnogo nam je žao i ne možemo da poverujemo šta se desilo. Uopšte ne znamo šta bi mogao da bude razlog ovakve tragedije – rekli su nam uznemireni stanari iz Ulice Dušana Vlajića.

U Centru za socijalni rad u Sjenici kažu da su Radovanka i Ivana bile njihove korisnice i da su uzimale hranu iz narodne kuhinje.

– Bile su jako nepoverljive, kivne na rodbinu, koja ih, prema njihovom mišljenju, nije podržavala. Rodbina je pokušavala da im pomogne, ali one su ih odbijale. Takođe su odbile i da se presele u stan Centra za socijalni rad, a u poslednje vreme nikome nisu otvarale vrata – kaže izvor i dodaje da se sumnja da je najpre majka prerezala vene, a da je potom isto učinila i ćerka.

– Ivana je dolazila u prodavnicu, tražila namirnice i pričala da joj je majka preminula – kaže izvor.

 

Izvor: blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close