SKANDAL TRESE RUSIJU Kamera snimila kako mlada majka tek rođenu bebu PRODAJE NASTAVNICI na aerodromu

SKANDAL TRESE RUSIJU Kamera snimila kako mlada majka tek rođenu bebu PRODAJE NASTAVNICI na aerodromu

Istražni komitet Ruske Federacije objavio je potresne snimke na kojima se vidi kako 25-godišnja majka predaje svoju tek rođenu bebu sredovečnoj nastavnici, koja je doputovala iz 3.000 kilometara udaljenog Sankt Peterburga da je uzme.

Na snimku zabeleženom na Aerodromu u Omsku vidi se kako Ina Petrova nakratko okreće leđa Nataliji Ždanovoj (43), a zatim poslednji put ljubi svoje dete uvijeno u ružičasto ćebe. Posle toga ga je predala Ždanovoj, znajući da ga više neće videti.

Ždanova je potom pokazala obezbeđenju falsifikovanu bebinu krštenicu da bi se ukrcala u avion i vratila se u Sankt Peterburg zajedno s devojčicom.

Na snimku se vidi i kako Petrova briše suze. Ona je kasnije izjavila da je bila u stanju „histerije“ dok je predavala ćerkicu. Sada przianje da je pogrešila i kaže da bi učinila sve da vrati vreme unazad.

– Najverovatnije više nikada neću videti svoje dete… Da mogu da se vratim u prošlost, ne bih je dala – rekla je.

Pre nego što se beba rodila, Ždanova joj je poslala 3.000 rubalja (oko 45 dolara) za dete. Sada su obe uhapšene i pokrenuta je istraga protiv njih pod optužbom za trgovinu decom. Obema preti kazna zatvora u trajanju od deset godina.

Policija je saopštila da je Ždanova „očajnički“ želela još jedno dete nakon što se njen odrasli sin iselio. Zbog toga je već bila usvojila ćerku, ali se plašila sindroma „praznog gnezda“. Zbog toga je na internetu objavila oglas u kome je napisala da bi ona i suprug rado usvojili bebu do tri meseca starosti.

– Sva dokumenta za usvajanje su spremna. Molimo vas da pošaljete privatnu poruku sa detaljima. Drage devojke, pomozite, molim vas! pisalo je u poruci.

Petrova, koja je baš u to vreme ostala u drugom stanju, javila se na oglas:

– Želela bih da usvojite moje dete. Nisam sposobna da je podižem, nema šanse – napisala je.

Policiji je rekla da stanuje s majkom i sestrom u malom iznajmljenom stanu i da su one pobesnele kad su saznale da je trudna i insistirale da abortira.

– Ako se porodiš, ne vraćaj se kući, neću te pustiti unutra – pretila joj je majka.

Pošto nije mogla da nađe posao, Petrova je odlučila je da proda bebu nastavnici iz Sankt Peterburga.

Sve bi ostalo tajna da vlasnica iznajmljenog stana nije obavestila policiju.

Nedelju dana nakon primopredaje na aerodromu, policija je uhapsila Ždanovu u Sankt Peterburgu i Petrovu u Omsku.

Do završetka istrage obe će biti u kućnom pritvoru.

 

Izvor: blic.rs

1 KOMENTAR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close