SVAKI PRST NA RUCI JE POVEZAN SA ORGANIMA: ako trljate kažiprst samo 60 sekundi, odmah ćete osetiti efekat

SVAKI PRST NA RUCI JE POVEZAN SA ORGANIMA: ako trljate kažiprst samo 60 sekundi, odmah ćete osetiti efekat

Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite promenu nabolje.

Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u telu, kao i da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može uticati putem određenog prsta.

Naime, svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medici, povezan je s nekim organom i s određenim fizičkim bolom. Kako biste taj bol oterali, trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi bi se trebalo da se ublaže ili čak nestanu.

Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite promenu nabolje.

Objašnjenje koji prst je povezan s kojim tegobama:

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca (pre)jako i kada se zadišete pa ostajete bez vazduha.

2. Kažiprst je povezan s bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezinom i želucem.

3. Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

4. Prstenjak je povezan s debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena i ukočenost i bol u vratu, što može biti posledica slabe cirkulacije.

5. Mali prst povezan je s tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osećate teskobu i nervozu.

 

Izvor: lepaisrecna.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close