DEVOJČICA CRTALA NA BETONU, PREGAZIO JE KOMBI Majka šokirana što je povređena u vrtiću: Strašno je kako mi dete izgleda

DEVOJČICA CRTALA NA BETONU, PREGAZIO JE KOMBI Majka šokirana što je povređena u vrtiću: Strašno je kako mi dete izgleda

Dve petogodišnje devojčice pregazio je juče kombi za dostavu hrane u dvorištu vrtića “Kockica” u Rumi: jedna od njih je zadobila prelom kostiju lica, a druga je srećom samo povredila usnu, saznaje “Blic”.

I dok je lakše povređena devojčica puštena na kućno lečenje, teže povređena petogodišnjakinja je, kažu lekari, van životne opasnosti.

– Devojčica je na sreću u stabilnom stanju i nije životno ugrožena, a konstatovane su joj teške telesne povrede glave u vidu preloma kostiju lica. Ona je u svesnom stanju i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara u intenzivnoj nezi Odeljenja dečje hirurgije – objasnila je u izjavi za “Blic” portparolka Instituta dr Andrea Đuretić.

Kako saznajemo, incident se desio juče oko 11 sati u samom dvorištu vrtića “Kockica” gde je kombi za dostavu hrane Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Poletarac”, u čijem sastavu se nalazi pomenuti vrtić, došao da dopremi obroke za mališane. Ovu informaciju potvrdili su nam u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici gde kažu za “Blic” da su inspektori izvršili uviđaj na licu mesta, te da je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u toku detaljna istraga povodom ovog incidenta koji se, kako saznajemo, desio naočigled tridesetak mališana koji su se u to vreme igrali u dvorištu vrtića.

Majka povređene devojčice Ljiljana Pelić kaže za “Blic” da joj je ćerka stabilno, da je svesna i da komunicira sa njom i lekarima, ali da izgleda strašno.

– Sva je u zavojima, ima poderotine po licu, jedno joj je oko zatvoreno. Strašno kako mi dete izgleda. Dobija lekove protiv bolova i za smirenje i samo se molimo bogu da sve bude u redu – priča nam uplakana Ljiljana.

Kaže da je za detalje o nesreći čula od roditelja dece koja su se igrala u dvorištu kada se dogodio incident.

– Roditelji mi kažu da su sva deca šokirana. Gledala su kako im drugarice udara vozilo i kažu da je krvi bilo na sve strane. Kako smo mi saznali, ćerka nam je sa drugaricom čučala i crtala nešto po betonu kada je naišao kombi i verovatno ih vozač nije video. Drugarica je na sreću videla kombi i uspela da se izmakne, pa ju je vozilo samo okrznulo i ona je pala na travu, a moju ćerku je udario direktno. Na sreću da nije vozio brzo i ne smem ni da zamislim šta bi se tada desilo. To je sve što za sada znamo – objašnjava nam Ljiljana.

Dodaje i da se nada da će ova nesreća sada poslužiti kao nauk nadležnima da obezbede taj deo dvorišta u kome se igraju deca.

Istina je da čovek ne razmišlja o tome da nešto može da se desi u dvorištu vrtića. Pa, gde će nam deca biti bezbedna ako ne u vrtiću? Nadam se da će sada razdvojiti taj deo dvorišta od igrališta i da deca više tamo neće moći da odlaze – kaže nam Ljiljana.

Upitana gde su bile vaspitačice koje su trebale da čuvaju decu, naša sagovornica nam je kratko rekla da je čula da su se baš u tom trenutku razdvojile kako bi opomenule decu da ne idu ka nekoj visokoj travi u dvorištu.

– Kako sam čula, jedna vaspitačica je otišla da opomene decu da ne idu u neku travu, a druga je u tom trenutku otišla do dece koja su bila na toboganu, da ih opomene da budu pažljiva jer su se igrala na njemu. Jedna od njih je sa mojom ćerkom od kada je krenula u vrtić, a druga vaspitačica je nedavno došla i moram da priznam da do sada nismo sa njima imali negativnih iskustava – priča nam Ljiljana uz napomenu da je sada na nadležnima da utvrde čija je to bila odgovornost i ko je kriv za tu nesreću.

„Jako smo potreseni“

Načelnik Opštinske uprave Ruma Dušan Ljubišić priča za “Blic” da su svi šokirani vešću da su u dvorištu vrtića povređene devojčice koje, kako kaže, nikako ne mogu biti krive za to što se desilo.

– Jako smo potreseni i šokirani. U stalnom smo kontaktu sa roditeljima povređenih devojčica i učinićemo sve kako bismo im pomogli. Jako mi je žao što se to desilo. Na svu sreću, devojčice su dobro, što je najvažnije, a možete biti uvereni da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da utvrdimo kako je došlo do nesreće i da odgovorni budu kažnjeni. Ono što je sigurno jeste da deca nisu kriva – naglašava Ljubišić.

 

Izvor: blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close