ZATRUDNILA JE I NIKADA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA: Rodila je bebu kakva se rađa jednom u 625 miliona!

ZATRUDNILA JE I NIKADA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA: Rodila je bebu kakva se rađa jednom u 625 miliona!

U Sibiru je nedavno zabilježen nevjerovatan slučaj vanmaterične trudnoće koja se gotovo uvijek završi iniciranim pobačajem, ali je ovoga puta beba na neki način uspjela da preživi. Ukrajinska izbjeglica iz pokrajine Donbas (31) uspjela je da iznese takvu trudnoću bez ijednog odlaska kod ljekara na pregled. Beba je dobro i nazvana je Veronika. Ime znači “ona koja nosi pobjedu”, što je djevojčica u potpunosti zaslužila, jer samo jedna u 625 miliona beba uspije da preživi adbominalnu trudnoću.

Uglavnom se vanmaterične trudnoće dešavaju iz vještačke oplodnje, ali ova beba je začeta prirodnim putem. Ona se razvijala van materice a takve trudnoće se uglavnom završe pobačajem.

Do sada je, uz malenu Veroniku, zabilježeno samo 12 takvih slučajeva na svijetu.

A to nije sve!

Majka i otac malene Veronike odlučili su da ona neće da se porodi u bolnici. Kako je cijela trudnoća bila u redu, čekali su porođaj kod kuće. U početku je sve teklo kako treba. Osjećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se za porođaj, a onda su kontrakcije naglo prestale.

Tad su odlučili da požure u bolnicu gdje ju je operisao tim od čak 10 ljekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična. Ali, njih dvije pobijedile su sve.

– Shvatili smo da je operacija bila uspješna kada je beba počela plače – rekao je dr Marat Zaziev, jedan od ljekara koji ju je porodio.

I majka i kćerka sada su sigurne i zdrave.

Prema pisanju ruskih medija, ljekari sada istražuju razlog prirodno začete trudnoće koja je dovela do razvoja bebe van materice te će se njen slučaj i dalje razmatrati po naučnim i medicinskim krugovima.

Izvor: senzacionalno.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close