BUĐAV LEBAC ODMAH BACITE! Evo zašto BAŠ NIKAD ne smete da jedete DEO koji ste očistili od buđavog hleba! RAZLOG JE VEOMA DOBAR!

BUĐAV LEBAC ODMAH BACITE! Evo zašto BAŠ NIKAD ne smete da jedete DEO koji ste očistili od buđavog hleba! RAZLOG JE VEOMA DOBAR!

Kada vidimo da se mali deo hleba ubuđao, većina nas će to odstraniti a ostatak hleba pojesti. A evo zašto je to loša ideja!

Iako na oko, kada odstranimo buđ, imamo „čist“ deo hleba, naučnici objašnjavaju da čisti deo zapravo ne postoji. Naime, telo buđi sačinjavaju gusto načičkane nitaste ćelije bez hlorofila, što će reći, bezbojne. Zovu se hife, i zbog njih buđ deluje paučinasto. Pored toga, tu su i giljivice mikroskopske veličine, od kojih pojedine ispuštaju mikrotoksine koje mogu načiniti štetu organizmu ukoliko ih često unosite.

Dakle, ako vam se često dešava da buđ sklonite a ostatak pojedete, veća je verovatnoća da ćete imati problema sa oštećenim bubrezima i jetrom i generalno će vam imunitet biti oslabljen.

čak i ukoliko je na oko ostatak hleba čist, ako ste videli i najmanji znak buđi, ceo hleb je zaražen i prekriven opasnim materijama, pa je pametnije da ga bacite.

 

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close