8.7 MILIONA SLIKA ZLOSTAVLJANJA DECE SU KRUŽILE FEJSBUKOM! Društvena mreža se za samo tri meseca susrela sa UŽASOM!

8.7 MILIONA SLIKA ZLOSTAVLJANJA DECE SU KRUŽILE FEJSBUKOM! Društvena mreža se za samo tri meseca susrela sa UŽASOM!

Fejsbuk je objavio da su moderatori ove kompanije u protekla 3 meseca sa društvene mreže uklonili čak 8.7 miliona slika zlostavljanja dece!

Oni imaju poseban softver koji odmah prepoznaje slike zlostavljanja dece ili golotinje, što navodno olakšava posao moderatorima. Sličan mehanizam se koristi i za prepoznavanje korisnika koji takav sadržaj šire.

Fejsbuk je obećao da će još više ubrzati uklanjanje ovakvog materijala. Njihova šefica za bezbednost Antigon Dejvis rekla je da im „mašine pomažu da prioritizuju“ i „efikasnije se suoče“ sa ovim problemom.

Dejvis je priznala da mašina može i da načini greške, ali korisnici mogu da ulože žalbu.

Pre ovog softvera, Fejsbuk se oslanjao na svoje korisnike koji su prijavljivali sporni sadržaj.

Međutim, softver je izazvao i bes javnosti nakon što je procenio da fotografija nage devojčice koja beži od napada napalmom u Vijetnamu neprikladna, a ta fotografija je osvojila Pulicerovu nagradu.

Fejsbukov softver takođe blokira i korisnike koji za kratko vreme na ovoj mreži kontaktiraju veći broj dece.

Mišel DeLaun, na čelu Nacionalnog centra za nestalu i zlostavljanju decu, očekuje da će od Fejsbuka dobiti čak 16 miliona prijava o zlostavljanju dece, dok ih je prošle godine bilo 10 miliona.

Ona je kao „slepu mrlju“ zaštite dece na internetu indetifikovala „tamni internet“ (dark web) koji izmiče kontroli nadležnih službi.

 

Izvor: espreso.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close