Ako ste detetu kupili jedan od ova četiri kupaća kostima, vratite ih odmah jer mogu da budu opasni

Ako ste detetu kupili jedan od ova četiri kupaća kostima, vratite ih odmah jer mogu da budu opasni

Pošto vrate navedeni proizvod kupcima će se izvršiti novčana nadoknada

Ukoliko ste kupili jedan od četiri Adidas kupaća kostima za decu do 14 godina vratite ih u prodavnicu, jer je zbog rizika od povrede povučen iz prodaje.

Ovo upozorenje izdao je NEPRO, sistem za brzo uzbunjivanje Ministarstva trgovine, a problematičan kupaći, proizveden u Tunisu, prodavan je tokom ove i prošle godine.

Kupaći kostim sa svake strane ima po tri linije koje su zašivene na krajevima i zalepljene na proizvod, po njegovoj sredini.

– Uočeno je da se zalepljeni deo od tri linije sa svake strane proizvoda može odvojiti prilikom pranja ili tokom nošenja, a da to prođe nezapaženo. Bezbednosni rizik može nastupiti ukoliko bi se dete zakačilo za neki predmet ili ukoliko bi se dete, koje nosi proizvod, ili neko drugo dete, zapetljalo u petlju od odvojenih pruga. Ukoliko dete ne bi moglo kontrolisati ovu situaciju, moglo bi doći do povreda – objašnjeno je na sajtu Ministarstva trgovine.

Potrošači će biti obavešteni o kampanji opoziva proizvoda putem postera u radnjama, preko internet stranice i preko društvenih mreža. Pošto vrate navedeni proizvod kupcima će se izvršiti novčana nadoknada.

 

Izvor: telegraf.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close