Narodni lekovi za proširene vene

Narodni lekovi za proširene vene

Napravite sami kod kuće u domaćoj radinosti narodni lek protiv proširenih vena. Pogledajte kako su naše bake rešavale problem proširenih vena uz pomoć narodnih lekova koje su same pravile. Pred vama je sedam kvalitetnih narodnih lekova protiv proširenih vena koje same možete napraviti. Pročitajte ove stare narodne lekove, primenite ih i ostavite vaša iskustva i komentare za one koji tek planiraju da isprobaju ove narodne lekove.

Već i sa estetskog stanovišta, proširene vene su, kod žena posebno, pravi problem – vidljive, bolne… Da li znate da se prelaskom na ishranu samo svežim povrćem, integralnim žitaricama i voćem ovaj nemali problem rešava sam od sebe? Vene se povlače, a telo stiče mladalački izgled, jer se priključilo na onaj program ishrane za koji važi Hipokratova ideja da lek treba da bude hrana, a hrana lek.

 

ŽIVOTNE ISPOVESTI – Evo zašto su ove žene prevarile svoje muževe

 

Međutim, ukoliko ste nestrpljivi, pokušajte da ublažite t gobe na jedan od sledećih načina.

1. Obložite obolela mesta omekšanim i izravnatim listovima kupusa i postavite noge u vodoravan položaj, pri čemu bi trebalo da one budu na nešto višem nivou od kukova. (Listovi se omekšavaju prelivanjem vrelom vodom samo na trenutak ili peglom!)

2. Napravite ili kupite ulje nevena; suve latice nevena se stavljaju u čisto maslinovo ulje, u razmeri 1:10. Na primer, za 10 g latica treba vam 100 g ulja. Za to koristite tamno obojenu staklenu teglicu. Sve latice treba da budu potopljene u ulje. Kroz 20 dana procedite tečnost koja će biti zlatnožute boje. Njome masirajte bolna mesta, uvek u pravcu prema srcu.

 

PET ŽENA KOJE SU PARTNERIMA PROGLEDALE KROZ PRSTE: Ovakav je zaista život posle prevare!

 

3. Na čitavu nogu treba stavljati obloge od gline, koja je razmućena u čaju od preslice. (Povremeno ovaj čaj možete zameniti čajem od ukuvane hrastove kore, koji je ohlađen do sobne temperature. Potrebno je oko 100 g biljne mase za litar vode. Kuva se 20-25 minuta. Razmućena glina se nanosi u debljem sloju, pa se prekriva lanenom tkaninom ili se namaže na tkaninu pa previje. Oblog stoji dva sata, a posle sledi kupanje u srednje toploj vodi (nikako vreloj!). Uporedo, pijte svakodnevio čaj od preslice, koja regeneriše tkivo.

4. Za vreme odmora u prirodi istucajte sveže listove podbela i oblažite njima noge. Može se načiniti i uvarak od listova, kojim ćete oblagati obolela mesta.

5. Ulje protiv proširenoh vena možete napraviti tako što ćete samleti sveži majoran, stavigi ga u bocu od pola litra, dopuniti uljem od maslina, zatvoriti i izložiti suncu 10 dana. Svaki dan ga treba promešati nekoliko puta. Kad se procedi, čuva se na tamnom mestu. Ulje se koristi za masažu bolnih mesta, kao i za obloge. Terapija se dopunjuje čajem od koprive.

 

RAZARAČICA BRAKA SUROVO ISKRENA: Zatrudnela sam u isto vreme kada i njegova žena! Rekla sam joj SVE!

 

6. Kad ste na moru, koristite svaki dan kada ima talasa da uđete u vodu do kolena, licem okrenuti obali i dopustite da vas voda masira udarajući o vaše listove i potkolenice. Opustite se i uživajte u prijatnoj masaži, koju ćete kasnije nastaviti plivajući: naravno, ne zamarajući noge previše.

7. Ako imate upalu vena, dobro je da istucane sveže listove podbela pomešate sa svežom pavlakom, pa da tu smesu nanesete na noge. Treba paziti da podbel (Tussilago farfara) ne zamenite sa njemu sličnim repuhom (Petasites hybridus), koji nema ta svojstva. Rezultati su, po pravilu, veoma dobri.

 

Izvor: opusteno.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close