DA TI PRESEDNE I DAN I NOĆ! ŠERGENOV SINDROM, GLJIVICE, KLAMIDIJA I JOŠ 18 UZROKA BOLA TOKOM SEKSA: Evo od čega možete da pobegnete sami, a od čega samo S LEKAROM POD RUKU!

DA TI PRESEDNE I DAN I NOĆ! ŠERGENOV SINDROM, GLJIVICE, KLAMIDIJA I JOŠ 18 UZROKA BOLA TOKOM SEKSA: Evo od čega možete da pobegnete sami, a od čega samo S LEKAROM POD RUKU!

Iako se često spominje, veličina polnih organa, kako njegovog tako i njenog, nema nikakve veze s bolnim seksualnim odnosom! S druge strane, ženama se može dogoditi bol iz malo više od 20 različitih razloga, među kojima je i jednostavni – ne odgovara joj poza, a evo kako da izbegnete ili rešite one ozbiljnije.

 

Na piluli ste

Kontraceptivne pilule utiču na hormone, pa može da se dogodi da vas malo, ali prirodno, osuše. Zato, ne prezajte od upotrebe lubrikanta, dok ne nađete stoprocentno odgovarajuće pilulice. Isto važi i sedam dana pre ovulacije. U tom periodu, velika je verovatnoća da ćete se neplanirano upustiti u prilično bolan seksualni odnos.

Takođe, ne izbegavajte predigru. Osim što je mnogima jedan od omiljenih vidova zabave, predigra igra veliku ulogu.

Uzimanje antihistaminika povećava rizik! Posavetujte se sa lekarom i promenite terapiju ukoliko dođe do bolnog odnosa. To će vam i te kako pomoći.

Obrijali ste se nikad gore

Još ako se pojavi osip, bolje da se na neko vreme posvetite negovanju kože nego bilo čemu drugom.

DEVOJCI IZ KRUŠEVCA KUM JE POMOĆU 4 REČI UPROPASTIO VENČANJE: Kad je trebalo da kaže DA, uskočio je on, a svi su mu oduševljeno aplaudirali

Imate gljivice

Ako verujete da je sve u redu od poslednje posete ginekologu, možda je ipak došlo vreme da ga posetite još jednom. Iako se obično manifestuju kao svrab, tokom seksa mogu da se „pretvore“ u bol. Uzdržite se seksa dok se situacija ne primiri. S druge strane, klamidija je ozbiljnije stanje i takođe i razlog zašto morate da posetite lekara, kažete svom partneru o čemu se radi, testirajte se da bi bili sasvim sigurni o tome šta se događa a zatim se predajte lečenju.

 

Naduti ste

U zavisnosti od toga šta ste nedavno pojeli pa i od toga kada ste poslednji put išli u toalet, znaćete kada vam nadutost stvara nelagodnost. Takođe, znaćete i šta treba da uradite, odnosno šta ne bi trebhalo da jedete pre seksa.

 

Cista na jajniku

Stanje nije alarmantno, ali se mora lečiti i može vam stvarati nelagodnost tokom seksualnog odnosa. Obavezno se obratite lekaru ukoliko za vreme odnosa osetite vrlo specifičan bol, koji se javlja iznenada. Kada pukne, ova cista ispušta vrlo čistu tečnost, te verovatno nećete ni primetiti kada to bude usledilo.

Žene, čitajte između redova: Kada vam muškarac uputi ove komplimente, iza toga se nešto drugo krije!

Patite od endometrioze

U pitanju je stanje kada komadići unutrašnjeg tkiva materice završe van nje. Odaju ga bolni ciklusi, seksualni odnosi, umor, obilna krvarenja… i mora se ići kod lekara u ovom slučajupo odgovarajući tretman.

 

Ako ste u poodmakloj trudnoći, a imate seks ležeći na leđima

Izbegavajte ležanje na leđima. Iskustva mnogih žena kažu kako je u poodmakloj trudnoći mnogo prijatnije imati odnos sa strane ili otpozadi. S druge strane, ukoliko ste se već porodili a doživaljavate bol tokom seksualnog odnosa, razmislite – da li dojite dete? Dojenje umanjuje nivo estrogena, pa ste osetljiviji nego obično. Ako ste, pak, ovaj životni period prošli odavno i ušli u menopauzu, s bolom se možete izboriti uz pomoć lubrikanta.

Vulvodinija

Usled ovog retkog sindroma možete biti pod hroničnim bolom, dakle ne samo tokom seksa. Porazgovarajte sa lekarom. Kako se veruje da je „to sve na nervnoj bazi“, on će znati da proceni šta će vam najpre pomoći, mali dodatak estrogena ili čak neki antidepresivi.

 

Šerganov sindrom

Ranije poznat kao Sjogrenov sindrom, usled kojeg su vam suve oči, usta, pa i vagina. Lubrikant bi vam pomogao dosta, ali svakako se posavetujte sa lekarom.

Inače, jedan od razloga zašto osećate bol tokom seksualnog odnosa umnogome zavisi od poslednjeg seksa. Razmislite, da li je bilo grublje nego obično? Ako jeste, nemate razloga za čuđenje i brigu.

 

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close