TRI STVARI SU NAJRIZIČNIJE PO ZDRAVLJE NAŠE OMLADINE: Evo šta kažu stručnjaci o tome…

TRI STVARI SU NAJRIZIČNIJE PO ZDRAVLJE NAŠE OMLADINE: Evo šta kažu stručnjaci o tome…

Vodeći rizici po zdravlje mladih su upotreba psihoaktivnih supstanci, visok nivo povreda i niska stopa kontraceptivne zaštite, upozorio je danas Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batutu“.

Upravo vodeći faktori rizika po zdravlje mladih, kao i preporuke za dalje aktivnosti u promociji zdravlja biće u fokusu „Batutovih dana“ koje 30. i 31. oktobra organizuje Institut za javno zdravlje.

Podignite nivo estrogena na prirodan način

Promocija zdravlja, zdravstveno vaspitanje i prevencija rizičnog ponašanja mladih su teme koje Institut „Batut“ prepoznaje kao izuzetno značajne za unapređenje zdravlja dece i mladih, a praćenje i proučavanje zdravstvenog stanja i ponašanja u vezi sa zdravljem dece i mladih jedan je od prioriteta rada Instituta, kažu u Institutu.

 

Kako je saopšteno, rezultati sprovedenih istraživanja ukazuju da dve trećine učenika petog i sedmog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole ocenjuje svoje zdravlje kao odlično, u pogledu kvaliteta života najveći broj učenika izražava zadovoljstvo, a više od polovine školske dece ima veliko poverenje u nastavnike i profesore.

Kora mandarina leči kašalj

Rezultati istraživanja Instituta za javno zdravlje Srbije o obrascima ponašanja mladih biće predstavljeni tokom dvodnevnog stručnog skupa, 30. i 31. oktobra 2018. godine u Beogradu relevantnim zdravstvenim, obrazovnim i drugim institucijama koje se bave mladima, kao i predstavnicima međunarodnih organizacija i nevladinog sektora.

Institut navodi da je u prethodnom periodu realizovao značajna istraživanja o zdravlju mladih, među kojima su Međunarodno istraživanje o zdravstvenom ponašanju školske dece i Globalno istraživanje o upotrebi duvana među mladima, dok je za narednu godinu u pripremi Evropsko školsko istraživanje o upotrebi alkohola i droga (ESPAD).

 

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close