Gde počinje zadovoljstvo?

Gde počinje zadovoljstvo?

Prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Sex Research, dodir je najveći okidač želje kod žena. „Kada se radi o drugim čulima, niste po svaku cenu povezani dok ih partner koristi“, kaže doktor Džestin Sitron, istraživač seksualnosti na Univerzitetu Vajdener.

Pokušajte sa tehnikom seks terapije koja se naziva „dodirni fokus“. Neka vaša partnerka legne na leđa sa zatvorenim očima, dok joj vi polako mazite glavu i lice- kosu, nos, uši, usne…sve. Pravite se da je vaša poslednja šansa da okusite njeno telo. Krećite ka njenom torzu, nogama i stopalima, zatim se okrenite i ponovite. Stvar je u tome da iscrtate novu erogenu teritoriju. Genitalije, grudi i unutrašnje butine imaju najviše nervnih završetaka, tako da su one i najosetljivije. Ali skoro svaki deo tela može postati erotičan ako naučite da ga povezujete sa seksualnim zadovoljstvom.

MIRIS MUŠKARCA

Možda vas je profesor fizičkog ubedio da neutrališete svoj prirodni miris- ali on bi u stvari mogao da bude jedno od vaših najmoćnijih oružja u igri zavođenja. „Postoje dokazi da ljudi imaju feromone. U jednom istraživanju, kada bi potencijalni muški feromon bio postavljen ispod stolica, žene bi nesveno sedele na njih“, kaže Alan Hirš, osnivač fondacije Smell and Taste Treatment.

Zato se slobodno oznojite zajedno: vežbanje aktivira vaše žlezde, odakle primati ispuštaju feromone. Svaka žena reaguje drugačije a istraživanja pokazuju da mošusni mirisi mogu da smanje protok krvi ka vagini, jer asociraju na „kretene“. Umesto toga, natapkajte se puderom za bebe koji će joj podstaći protok krvi, ili za prvi sastanak birajte note eukaliptusa, kamfora ili mentola. Ovi mirisi naime povećavaju empatiju.

SEKS I ZVUČNI EFEKTI

Vaši uzdasi je mogu uzbuditi ali je verovatno neće dići u nebesa. Zvuci muškarcima daje do znanja da li žena zaista uživa u seksu ili ne, ali žene mogu da vide kada je muškarac uzbuđen. Ono za čim ona žudi je komunikacija. U obliku kratkih reči.Ako vam spontano šaptanje ne dolazi prirodno, jednostavno joj recite šta želite tokom seksa, ali zamenite „prljave“ reči vašim normalnim seksualnim rečnikom.

Ne želite da da se ona oseća kao da je izgubila kontrolu. Počnite tak ošto ćete joj govoriti stvari za koje znate da joj prijaju ili pustite da muzika odradi posao umesto vas. Eksplicitni tekstovi mogu da imaju isti efekat kao i prljavo pričanje. Pretvorite to  u predigru. Prisetite se pesama uz koje ste oduvek voleli želeli da vodite ljubav. A zatim to i uradite.

 

Izvor: menshealth.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close