BEBA PIJE SAMO MLEKO: Evo kada je pravo VREME da pređe na ČAJEVE i koji su najbolji!

BEBA PIJE SAMO MLEKO: Evo kada je pravo VREME da pređe na ČAJEVE i koji su najbolji!

Evo odgovora za vas.

Konzumiranje određenih biljnih čajeva za novorođenčad je potpuno sigurno za bebe starije od 6 meseci. Čaj za bebe od 2 meseca zaista nije potreban zato što je deci u prvih pola godine izrazito potrebno samo majčino mleko koje je obogaćeno svim potrebnim hranjivim sastojcima za razvoj deteta.

Kada je pravo vreme za čaj?

Ako je izrazito potrebno (npr. za olakšavanje probave), čaj za bebe od 4 meseca pa nadalje se može konzumirati, ali u početku je jako potrebno paziti na doziranje. Imajte na umu da bebe nisu mali odrasli te da je njihov metabolizam jako osetljiv stoga je mala šoljica čaja sasvim dovoljna.

Pritom se preporučuje davanje nezaslađenog čaja u manjim količinama, a obično su u pitanju čajevi koji olakšavaju probavu. Čajevi koji sadržavaju previše šećera mogu znatno oštetiti zubiće koje bebama tek počinju da rastu.

Najbolji čajevi za bebe

Od svih biljnih čajeva koji postoje, najbolji za novorođenčad su čaj od kamilice, čaj od komorača te čaj od lipe. Pokazalo se da je njihova korisnost maksimalna, a štetnost gotovo nikakva kada su u pitanju male bebe

 

Izvor: srbijadanas.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close