IMALI STE SAVRŠEN SEKS: Želite još da se mazite sa partnerom, ali on bi radije da spava, evo zašto!

IMALI STE SAVRŠEN SEKS: Želite još da se mazite sa partnerom, ali on bi radije da spava, evo zašto!

Muškarci često utonu u san odmah posle vođenja ljubavi sa svojom partnerkom, a to zapravo znači da je sa vama opušten i da mu je ugodno u vašem društvu.

Hemikalije u muškom organizmu se menjaju posle orgazma. Oslobađa se biohemijski prolaktin, fizički menja njegovo telo i zbog toga je umoran, objašnjava David Mekenzik, seksualni terapeut iz Vankuvera u Kanadi.

Dodatno pojašnjenje imaju doktori Mark Lejner i Bili Goldberg, autori knjige „Zašto muškarci zaspu nakon seksa?“.

SRPSKI PSIHIJATAR nam je STATUSOM NA FEJSBUKU očitao lekciju o PRAVOJ LJUBAVI: Ako niste sigurni da li ste u PRAVOJ VEZI, ove reči će vam pokazati kako stvari stoje!

„Smatra se da napor tokom seksa i dostizanja vrhunca iscrpljuje mišiće zbog povećane proizvodnje glikogena i izaziva pospanost. Budući da muškarci imaju više mišićne mase od žena, umorniji su posle seksa“, saglasni su oni.

Dodaju da je malo dokaza zašto je jači pol skloniji tom spavanju, ali zna se da se posle orgazma u telu pojačano stvaraju oksitocin, prolaktin, gama-aminomaslačna kiselina (GABA) i endorphin i stvaraju osećaj pospanosti, prenosi, 24sata.hr.

DA TI PRESEDNE I DAN I NOĆ! ŠERGENOV SINDROM, GLJIVICE, KLAMIDIJA I JOŠ 18 UZROKA BOLA TOKOM SEKSA: Evo od čega možete da pobegnete sami, a od čega samo S LEKAROM POD RUKU!

Postoji teorija bazirana na duhovnim aspektima seksa po kojima je spajanje muškog i ženskog tela sveta radnja koja povećava svest usmeravanjem energije i podizanjem parova na nov nivo.

Muškarčev orgazam je spoljni, jer ejakulira, a to uzrokuje gubitak energije. Ženski je unutrašnja eksplozija energije, pa nema gubitka i u stanju je posle da se grli satima. S tom teorijom je delimično saglasna i Laura Betito, psiholog iz Montreala specijalista za seksualnost.

„Žene vole da obrade svoja iskustva posle seksa i imaju želju da razgovaraju. Komunikacija je lakša i prirodnija ženama. S druge strane, ako muškarac nije previše komunikativan kada je pun energije, bit će još manje posle vođenja ljubavi“, kaže Laura.

 

Inače, seksualni terapeuti saglasni su da druženje posle seksa pomaže jačanju intimnosti i privrženosti.

 

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close