Jednostavne, a toliko efektne: Najzanimljivije poslastice za Noć veštica!

Jednostavne, a toliko efektne: Najzanimljivije poslastice za Noć veštica!

Osim po Svetom Luki i Svetom Petru Cetinjskom, 31. oktobar je i na našim prostorima odavno poznat po proslavi Noći veštica.

U pitanju je praznik uoči praznika Svih svetih prema zapadnohrišćanskoj tradiciji, koji predstavlja početak trodnevnog obeležavanja vremena u liturgijskoj godini posvećenom sećanju na mrtve, uključujući svece, mučenike i sve vernike.

Veruje se da većina tradicija vezanih za Noć veštica potiče od keltske svetkovine žetve koji možda ima paganske korene, prvenstveno u gelskoj svetkovini Samajn, i da je ova svetkovina hristijanizovana kao Noć veštica.

Sa druge strane, neki akademici podržavaju stav da je Noć veštica nastala samostalno kao isključivo hrišćanski praznik.

Najčešće aktivnosti koje obeležavaju Noć veštica jesu kostimirane zabave, pravljenje lampi i drugih dekoracija od bundeve, gledanje horor filmova, čitanje strašnih priča. Deca idu od vrata do vrata, traže slatkiše i uzvikuju Trick or treat („smicalica ili poslastica“, u slobodnom prevodu „dajte nam slatkiše ili ćemo biti primorani da uradimo nešto nevaljalo“).

Oni koji vole da učestvuju u obeležavanju Noći veštica poslednjih godina se trude da naprave što zanimljivije poslastice, pa ako ste i vi među njima, u galeriji pronađite zanimljive, efektne poslastice tako jednostavne za pravljenje!

 

Izvor: stil.kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close