Muž mi je na podu, zatvorenih očiju i stenje: „Ne vidim…zovi Hitnu“. Ima simptom gripa za koji NISTE ČULI i pazite se, OVO MOŽETE DA BUDETE VI

Muž mi je na podu, zatvorenih očiju i stenje: „Ne vidim…zovi Hitnu“. Ima simptom gripa za koji NISTE ČULI i pazite se, OVO MOŽETE DA BUDETE VI

Sedim u kući sa dvoje dece i mužem koji besomučno kašlju i šmrču. Dobro znamo šta to znači – u toku je sezona gripa. Možda čak i nije grip, samo obična prehlada, ali kroz ovo prolazimo svake godine, uvek u isto vreme. Kao što sam potpuno sigurna da će sunce ujutro izaći a uveče zaći, tako znam i da će početkom novembra moj muž nedelju dana provesti umirući.

Sećam se 2014. godine. Bila sam trudna nekih devet nedelja sa Korom, a Sejdi je imala šest meseci. Povraćala sam ceo dan. Radila po kući, trudna i povraćala. A onda mi se muž požalio da se ne oseća dobro. Prevrnula sam očima toliko da su umalo ostale zaglavljene, a jeza me uhvatila od mogućih ishoda, piše u urnebesnom blogu Sidni, mama sa bloga „Strollin with my homies“. Evo njene priče koja se danas vrti po Fejsbuku:

FAZA 1: Daj čoveku šansu.

– Dobro dušo, biće to sve dobro. Lezi i odmori, a prvo idi do kupatila – kažem.

Da li me je poslušao? Ne. Povratio je u sudoperi, na gomilu posuđa koje je čekalo pranje. Uvek je odvratno glasan kad povraća, kako bi mi dao do znanja da mu baš nije dobro. Mrzim svoj život.

FAZA 2: Ovo je najgora faza, i redovno poželim da ga ubijem u njoj.

– Pa dobro, bre, Taj, jesam li te zamolila da ideš u kupatilo? I što po posuđu? Šta je sa tobom? – pitam ga.

Gega se pokajnički do toaleta gde opet riče, toliko da moram da proverim šta se dešava, iako znam. Povraća. Ne u šolju već po kadi.

FAZA 3: Krenulo je

Leži na podu zatvorenih očiju i kuka: „Sid. Siiiid. Ne mogu da vidim…“

9 stvari koje nisam znala o seksu dok se nisam udala!

Ja, u sebi: „Dobro, zašto sad ima nepostojeće simptome gripa? Ja ne mogu ovo. Ima li ovaj čovek majku, što ga ona ne neguje?

Ja, njemu naglas: „Šta pričaš ti? Otvori te oči, nemamo vremena za ovo. USTAJ ODMAH!

Sad sam stvarno ozbiljna i nadam se da on to zna. A onda kreće da šapuće: Sid…Zovi Hitnu pomoć…“.

FAZA 4: Ne mogu da verujem šta mi se dešava.

– Čekaj, stvarno zahtevaš da zovem Hitnu? Imamo stomačni virus i ja sam TRUDNA i UMORNA. A sad treba da zovem hitnu zbog stomačnog virusa? – pitam ga. Da, želi.

Gutam knedlu i zovem.

– Halo, zovem zbog muža. Povraća.

– Dobro, koji su još simptomi?

– Kaže da ne vidi. Ne može da priča.

– Da li ga bole grudi ili ne može da diše?

– (šapućem) Ne, samo ima stomačni virus.

I verovali ili ne, kažu da dolaze.

– Jesi li svestan šta si upravo uradio? Dolazi nam Hitna pomoć zbog gripa – pitam ga.

– Ne Sid, čekaj… stvarno čekaj. Mislim da sam se ukakio – kaže mi.

– MOLIM?!

FAZA 5: Hitna stiže, moj muž se ukakio

– Ustaj! USTAJ! Stižu bolničari a ti si se ukakio! I to pored toaleta! Zašto mi ovo radiš? – urlam.

U panici pokušavam da mu skinem pantalone, ali on i dalje leži nepomično. A onda shvata da postoji šansa da će se pojaviti jedan bolničar kog poznaje. Odjednom, magično, ima snage da se uspravi i sam ode do sobe gde se presvlači.

Bolničari stižu i voze nas u bolnicu. Ja povraćam, jer sam i ja bolesna ali ko me pita.

FAZA 6: E, nećeš ga majci

Dok popunjavam papirologiju, vidim da jedna medicinska sestra priča sa mojim mužem, koji je u međuvremenu opet zanemoćao.

SEDAM najčešćih muških laži

– Gospodine, saberite se! Molim vas, saberite se! – govori mu sestra na ivici živaca jer „nema snage da odgovori na njena pitanja“, a ja je u tom trenutku obožavam.

Dok nam daje infuziju, meni upućuje onaj „žao mi je “ pogled koji zna svaka žena. Zahvalna sam joj.

Odlazim uveče kod mojih da ostavim decu, i ujutro se vraćam

FAZA 7:

Ulazim u kuću koja je ponovo ispovraćana. Moj muž je rešio da me podseti koliko je bolestan. Tri dana ne razgovaram sa njim i pomažem mu samo oko najneophodnijih stvari.

Do dana današnjeg, ovo je tema za izbegavanje u našoj kući. Ipak, pričam je da žene shvate da nisu samo njihovi muževi mlakonje. Ako mislite da je vaš muž užasan kad zakači grip, setite se mene i moje patnje. I pazite se…kreće sezona gripa. Ovo biste mogle da budete i vi.

 

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close