BEBICA IZ VRTIĆA U VRČINU DANAS REANIMIRANA JOŠ DVAPUT: Stanje teško, opet došlo do srčanog zastoja

BEBICA IZ VRTIĆA U VRČINU DANAS REANIMIRANA JOŠ DVAPUT: Stanje teško, opet došlo do srčanog zastoja

BEOGRAD – Opšte zdravstveno stanje deteta koje vaspitačice iz vrtića u Vrčinu u ponedeljak nisu mogle da probude i koje je prebačeno u Institut za majku i dete, i dalje je veoma teško i danas je zbog srčanog zastoja beba u dva navrata reanimirana, saopsteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Najsavremenija laboratorija počela da radi u Urgentnom centru

„U toku današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba je reanimirana. Opšte stanje i dalje veoma teško, a urađene toksikološke analize ne ukazuju na mogući uzrok srčanog zaostaja tokom spavanja u vrtiću“, navodi se u saopštenju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu.

Dete staro 12,5 meseci, koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života, i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu, primljeno je juče u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije oko 13 časova.

Posle spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primetile da dete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.

Reanimacija je potom nastavljena na institutu kada je uspostavljen rad srca.

 

 

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close