Pokazala studija: Evo koliko seksa je dovoljno za zadovoljstvo, a kada treba da se zabrinete!

Pokazala studija: Evo koliko seksa je dovoljno za zadovoljstvo, a kada treba da se zabrinete!

Ovo je nešto o čemu treba razmišljati kada je reč o redovnom seksu u dugim odnosima

Da li vaši prijatelji imaju seks više i češće? Da li eksperimentišu? Teško je odrediti šta je normalno za intimni život, jer je koncept ovoga drugačiji za sve.

 

Zašto postoje pauze?

Mala deca, naporan posao, stres, problemi sa zdravljem i spavanjem, uzimanje određenih lekova – sve ovo može uticati na libido. Ali to ne znači da se morate predati – i na kraju, uopšte, prestati sa seksualnim odnosima.

 

Za duge odnose, redovan seks je koristan, i to je dokazano. Približavate se, osećate ljubav, pružate jedno drugom zadovoljstvo.

Pored toga, seks je dobar za zdravlje. Smanjuje stres, poboljšava san, pruža mogućnost da razgovarate o vašim željama i fantazijama.

Koliko često treba imati intimne odnose?

 

Takvo pravilo ne postoji. Sve zavisi od potreba i libida oba partnera, od sposobnosti da tolerišu i pregovaraju.

 

U mnogim slučajevima, kvalitet je važniji, a ne kvantitet. Svaki par ima svoju verziju zdravog seksualnog života, a samo vi možete sami odlučiti šta ćete raditi u vašem slučaju.

 

Statistički podaci pokazuju da parovi starosti 26-55 godina imaju seks u proseku jednom nedeljno. Zanimljivo je da oni koji to rade često nisu pokazali veći stepen sreće u istraživanju. Ali statistika takođe nije univerzalno pravilo. Ako dobro komunicirate i slažete se koliko ćete često provesti vreme u krevetu, onda je sve dobro. Osim toga, seks nije samo vaginalna penetracija, već su važni svi intimni trenuci, uključujući dodir i poljupce.

 

Kada početi da brinete da seks nije dovoljan?

 

Ako ste vi ili vaš partner prestali da želite seks ili brinete o njemu, onda se nešto promenilo u vezi. Naročito ako su mali dodiri nestali i ne sećate se kada ste poslednji put poljubili. Za početak, vredi razgovarati. Ako razgovor nije od pomoći – možete ići na terapiju da biste razumeli šta treba raditi.

Zbog toga nema smisla pitati druge – sve je individualno.

Seksolog upozorava: Ako imate ove simptome tokom odnosa, moguće je da ste alergični na seks!

DA LI VAS ZANIMA ŠTA ZNAČE ZVUCI KOJE MUŠKARAC ISPUŠTA TOKOM SEKSA? Verovale ili ne, SVAKI uzdah OTKRIVA po jednu NJEGOVU TAJNU!

 

Izvor: stil/super zena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close