DIRLJIVO PISMO DEDA MRAZU Siromašni petogodišnjak zatražio je poklon uz reči: „Često imam bolove, ali ne plačem. MOJA MAMA PLAČE“

DIRLJIVO PISMO DEDA MRAZU Siromašni petogodišnjak zatražio je poklon uz reči: „Često imam bolove, ali ne plačem. MOJA MAMA PLAČE“

Petogodišnji dečak iz Uzbekistana, kome je lice izgorelo u požaru, napisao je pismo Deda Mrazu, u kome ga moli da mu donese novo lice.

Bahtjer Sindrov je bio beba kada mu je požar dramatično izmenio život. Dok je spavao, varnice iz kamina pale su u njegov krevetac, koji se zapalio, a detetovo lice se doslovno istopilo. Zbog toga mu roditelji pokrivaju lice maramom pre nego što izađe napolje.

– Dragi Deda Mraze. Kad sam bio mali, izgubio sam lice u požaru i od tada se krijem od drugih ljudi, jer me se plaše. Kad se pogledam u ogledalu uplašim se sebe. Nemam nosi, uši, ni kosu. Moja mama kaže da ne mogu u školu. Često imam bolove, ali ne plačem. Moja mama plače. Deda Mraze, molim te, donesi mi novo lice. Ako to uradiš, nikad neću zaplakati u životu. Želim da budem kao druga deca – stoji u potresnom pismu.

Bahtjer je imao već nekoliko operacija u Indiji. Dobio je nova usta, zube i kapke. U julu prošle godine, u vrat su mu ugradili implante za rastezanje kože, koja će kasnije biti korišćena za lice, koje je potpuno izgorelo.

Dečak potiče iz siromašne porodice u jednom selu u Uzbekistanu, a dosadašnje operacije omogućile su donacije i nevladine organizacije. Posle nesreće godinama nije mogao da otvori usta, pa su ga hranili preko sonde, zbog čega su mu zubi propali.

List „San“ piše da će Bahtjer biti operisan u decembru ove godine i objavio Pejpal nalog za donacije i Fejsbuk adresu za kontakt.

 

 

Izvor: blic.rs

1 KOMENTAR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close