KAMIONDŽIJA PREGAZIO DEČAKA (10) IZ SRBIJE U ŠVAJCARSKOJ! POTRESNA ISPOVEST OCA: Brat mu je vikao „Stani!“, ali bilo je prekasno! POSLEDNJE REČI KIDAJU DUŠU

KAMIONDŽIJA PREGAZIO DEČAKA (10) IZ SRBIJE U ŠVAJCARSKOJ! POTRESNA ISPOVEST OCA: Brat mu je vikao „Stani!“, ali bilo je prekasno! POSLEDNJE REČI KIDAJU DUŠU

Srpski državljanin Lazar Perić (10) poginuo je u utorak u Efretikonu u Švajcarskoj, kada ga je pregazio kamion dok je s bratom Milošem (12) vozio trotinet. Mališani su kobnog dana krenuli kući, gde su ih majka Olivera (44) i otac Branislav (50) čekali da dođu na porodični ručak.

Kako prenose švajcarski mediji, tragedija se dogodila nedaleko od kuće u kojoj živi porodica Perić.

Stradao blizu kuće

– Braća su na trotinetima krenula kući i od nje ih je delio samo pešački prelaz. Međutim, u tom trenutku je iznenada naišao kamion, kojim je upravljao Ivan L. (19), i pokosio desetogodišnje dete. Vozač teretnjaka nije video Lazara i zbog toga nije kočio – navodi izvor lokalnih medija.

Prema njegovim rečima, dete je teško povređeno i u lokvi krvi ležalo na asfaltu, na svega nekoliko metara od kuće u kojoj živi.- Zaprepašćen i zatečen, brat Miloš je pozvao oca Branislava i on je odmah dotrčao do mlađeg sina koji je bespomoćno ležao na zemlji – kaže izvor švajcarskih medija.

Kako dodaje, uplakani otac je potom prišao povređenom Lazaru i gledao kako mu dete umire na rukama.

– Govorio mu je: „Sine moj, ostani sa mnom… Ne napuštaj nas… Biće sve u redu.“ Međutim, nekoliko minuta kasnije, dečak je preminuo u očevom naručju – prenose mediji.

Nekoliko sati nakon tragedije otac Branislav je švajcarskim medijima ispričao kako je izgubio mlađeg sina.

Majke gledaju i ne mogu da veruju: Slike SAMOHRANOG OCA koje su ostavile sve bez teksta

Brat ga upozorava

– Miloš nam je rekao da je bratu dovikivao: „Stani!“, i da je pokušao da ga zaštiti, ali da nije uspeo. Odjednom je uleteo u kuću i rekao da se Lazaru dogodilo nešto strašno. Odmah sam otrčao tamo da vidim šta se desilo. Moj sin je teško disao i nije mogao da govori. Uzeo sam ga za ruku i sve vreme gledao njegove tužne oči… Tako sam proveo poslednje trenutke sa svojim sinom – rekao je švajcarskim medijima potreseni otac.

Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali je za desetogodišnjaka srpskog porekla bilo kasno.

Šef kamiondžije: VOZAČ NIJE KRIV

Danijel Sigrist (41), poslodavac osumnjičenog vozača kamiona, rekao je za švajcarske medije da je njegov radnik uradio sve što je mogao da izbegne tragediju.
– Nije vozio brzo, a na tom mestu vozači moraju da paze na puno toga. On je uradio ono što je bilo u njegovoj moći – rekao je Danijel.

 

Majka osumnjičenog: SIN TRAŽIO POMOĆ SVEŠTENIKA

Majka vozača kamiona kaže da se njen sin oseća loše, kao i da će morati da živi s krivicom.
– On je jako loše, a ja plačem danima. Saosećam sa porodicom stradalog dečaka i želim da stupim u kontakt s njegovim roditeljima, samo ne znam šta bih mogla da im kažem u ovakvoj situaciji. Ivan je zatražio pomoć sveštenika – izjavila je majka Ivana L.

 

 

Izvor: kurir.rs

1 KOMENTAR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close