KRIMI PLAN MEDICINSKE SESTRE Metadonsku terapiju razblaživala u bolnici, pa ostatak PREPRODAVALA ZAVISNICIMA

KRIMI PLAN MEDICINSKE SESTRE Metadonsku terapiju razblaživala u bolnici, pa ostatak PREPRODAVALA ZAVISNICIMA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave u Boru, uhapsili su M. P. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšena, inače medicinska sestra u Domu zdravlja Bor, koja je imala obavezu davanja metadonske terapije zavisnicima od narkotika, sumnjiči se da je prepisane doze metadona razblaživala, a preostalu količinu prodavala.

Kako se sumnja, time zavisnici od narkotika, koji su se lečili, nisu dobijali potrebnu količinu metadona, već su morali da ga kupuju od nje.

Policija je M.P. uhapsila prilikom prodaje dve doze metadona jednom od heroinskih zavisnika koji se leči u Domu zdravlja Bor.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedna tužiocu.

Lončar:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas u Boru rekao je da „nema nikoga zaštićenog“ i da za privedenu medicinsku sestru očekuje najstrožu kaznu.

– Mislim da je hapšenje medicinske sestre dobra stvar, ne što se to dešava, nego što država to sankcioniše. Apsolutno nema nikoga zaštićenog, a našli su se oni koji brukaju i profesiju i brukaju sve one koji rade pošteno i koji pomažu ljudima. To je nedopustivo i ovo je primer za sve da ovo nećemo tolerisati – rekao je oštro Lončar.

Ova devojka imala je VIŠE OD 200 INTERVENCIJA, lekari joj poručili DA VIŠE NEĆE DA JE OPERIŠU i da ima dijagnozu: Pogledajte KAKO SADA IZGLEDA!

On je naglasio da se nada da će uhapšena medicinska sestra biti najoštrije kažnjena, kako „tako nešto više nikome ne bi palo na pamet“.

– Molim sve koji imaju neka saznja o ovom slučaju da se jave policiji. Ne postoji opravdanje da se takve stvari dešavaju – rekao je on, a potom najavio da će Ministarstvo zdravlja svim zdravstvenim ustanovama poslati nalog za vanrednu kontrolu stanja lekova koji mogu biti „interesantni“ zavisnicima.

 

 

Izvor: blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close