Potrebni sastojci:

* 400 g glatkog brašna

* 4 kašike šećera

* 2 jajeta

* 2 čaše jogurta

* jedna kesica praška za pecivo

* jedna kesica vanilinog šećera

* jedna izrendan jabuka

* izrendana kora limuna

* ulje za prženje

* čep rakije ili ruma

Priprema:

1. Sipajte sve sastojke u dublju posudu, pa ih mešajte mikserom sve dok ne dobijete glatku, kompaktnu smesu. Za to vreme zagrejte ulje (dublje) u loncu.

2. Smesu vadite jednom kašičicom, a drugom odvajajte masu u ulje. Pecite po četiri, pet krofnica u isto vreme. Ako ežlite veće, umesto kašičice koristite kašiku.

3. Čim porumene, okrenite ih na drugu stranu i kratko pržite.

4. Vadite ih na salvetu, kako bi upile višak masnoće. Služite ih vruće, posute prah šećerom i cimetom ili prelivene čokoladnim sirupom.