“NAJBOLjI MEĐU NAJBOLjIMA”: Šampion Srbije blista i u indeksu

Ivan Dela Kroče (21) odličan student Novosadskog univerziteta i džijudžicu borac

U SRBIJI prvi, na svetu – peti. Ivan Dela Kroče (21) jedan od nagrađenih studenata Novosadskog univerziteta u kategoriji “najbolji među najboljima”, nije uspeo da se domogne medalje na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Švedskoj u borilačkoj veštini džijudžicu. On je na najvećoj smotri prvi put nastupio u seniorskoj konkurenciji. Sjajno je krenuo, zabeležio tri pobede ali u meču koji je trebalo da mu obezbedi medalju izgubio je od predstavnika Rusije, prvaka sveta pa se zadovoljio 5. pozicijom u konkurenciji 28 takmičara.

Ne mogu da budem nezadovoljan, jer je to moj prvi seniorski nastup na najvećoj sceni – kaže Ivan, student druge godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje sa prosekom ocena devet. – Istina, ostaje žal što nisam prošlu godinu u kojoj sam imao dobre rezultate, uspeo da krunišem odličjem.

Ivan je lane u septembru poneo titulu prvaka Srbije a prethodno osvojio najsjajnija odličja na međunarodnim turnirima “Srbija open” i Svetskim kupovima u Mariboru, Budimpešti i Atini.

– Počeo sam borilačkim sportom da se bavim još kada sam imao šest godina. Bio sam hiperaktivan i roditelji, da bi mi kanalisali energiju, upisali su me u džijudžicu klub Vojvodina. U omladinskoj konkurenciji sam osvojio brojna odličja, a najznačajnija su zlatna na Evropskom kupu, srebrna na Svetskom prvenstvu i bronzana medalja na Evropskom prvenstvu koje sam osvojio prošle godine u juniorskoj konkurenciji.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *