DESETORO DECE ZA DESET GODINA BRAKA Predrag čuva devetoro mališana, čeka suprugu iz porodilišta sa desetim, pa da PROSLAVE JUBILEJ

Iako zbog nove kuće i računa za struju, žive u dugovima, tridesetogodišnja Maja i tridesetsedmogodišnji Predrag Čakarević iz ariljskog sela Mirosaljci, sebe smatraju bogatim ljudima. Za desetak godina braka stekli su veliku i zdravu porodicu sa devetoro dece i desetim na putu.

U velikoj, novoj kući na kraju sela, nedostaje nešto nameštaja, još po neki krevet, igračke, možda garederoba, ali ljubavi, igre i smeha – ima na pretek.

I kada tati, zbog trenutnog odsustva mame, treba pomoć, svi, pre svega stariji Čakarevići, znaju svoje obaveze i zaduženja.

– Unosim drva, pomažem mami, perem sudove – kaže desetogodišnja Dragana, a njen godinu dana stariji brat Kristija dodaje: „Idem s tatom u šumu. Tovarim i sečem drva.“

Uz socijalnu pomoć i dečji dodatak, povremenu pomoć opštine i prijatelja koji im je isplatio dug za struju, trenutno devetoro dece, jer i desto je na putu, živi od očevog rada u šumi i ćumurani, navodi RTS.

– Sečemo drva, pečemo ćumur, vučemo, tako, jedino snalaženje od čega možemo da preživimo. Moraš svaki dan da radiš, čim drugi dan nisi radio, nema. Tako da mora da se radi – kaže Predrag Čakarević iz Mirosaljaca.

Uprkos skromnim primanjima, deca imaju sve što im je potrebno za školu, da pojedu, da se obuku, ali im kaže, prete iz meseca u mesec, sve veća dugovanja zbog izgradnje kuće.

– Ostali smo u dugovima, velikim problemima. Potreban nam je novac da rešimo dugove. Taman jedan otarošavaš, drugi te stisne za vrat. Nemaš mira – žali se Predrag.

Bez dugova, Predrag bi kaže, sagradio štalu, nabavio kravu, svinje, kokoške i tako lakše izdržavao svoju veliku porodicu, navodi RTS.

 

Izvor: rts.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *